Giro 5125 Help getroffenen Orkaan Irma

Giro 5125 Help getroffenen Orkaan Irma

Maatschappij

Created by :

Angelique Stevens

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Het Rode Kruis
€ 137.268 of € 150.000
91.5% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Volledig omgewaaide palmbomen, huizen zonder dak, overal puin. Orkaan Irma heeft een ravage van ongekende omvang achtergelaten op de Caribische eilanden. Vooral Sint Maarten heeft de volle laag gehad. Het Rode Kruis opent giro 5125 voor hulp aan de slachtoffers.

Ellende nog lang niet voorbij

Met snelheden van soms wel 300 km/uur heeft Irma een spoor van vernieling achtergelaten op de eilanden. Maar de ellende is nog lang niet voorbij. “We verwachten veel regen en er is daardoor een grote kans op landverschuivingen. Ook is er voor komend weekend nóg een tropische storm voorspeld”, aldus Marion van der Reijden, coördinator hulpverlening in het Caribisch gebied.

Kleding, voedsel en schoon drinkwater

Mensen die het niet vertrouwden thuis zijn naar opvanglocaties gekomen waar Rode Kruis-vrijwilligers hen bijstaan. Die registreren wie er binnen is, verlenen EHBO en stellen mensen op hun gemak.

Paul Martens, voorzitter van Rode Kruis Sint Maarten: “Zodra we naar buiten kunnen, gaan we door de wijken om behoeften in kaart te brengen. We hebben een voorraad kleding, voedsel en schoon drinkwater voor degenen die zichzelf niet kunnen helpen.”

Help de slachtoffers van orkaan Irma

Wil jij slachtoffers van de orkaan helpen? Met jouw bijdrage kunnen hulpverleners zorgen voor voedsel, water, kleding en medische hulp. Steun de getroffen eilanden en hun bewoners door middel van een donatie! Alle kleine beetjes helpen.