Created by :

Gijs Messink

Location:

Amsterdam, Nederland

Gijs Runs For Burma's Children

Motivation

Op 4 november ren ik voor Human Rights Watch de marathon van New York! Dit doe ik om aandacht te vragen voor het probleem omtrent de Rohingya vluchtelingen crisis in Burma.

Wat doet Human Rights Watch? Human Right Watch verdedigt op wereldwijd niveau de rechten van de mens. Doormiddel van het uitvoeren van grootschalig onderzoek slaagt Human Right Watch erin om de relevante feiten rondom mensenrechtenschendingen boven water te krijgen, die vervolgens op effectieve wijze worden ingezet om druk uit te oefenen op machthebbers. Op die manier kunnen de actuele maatschappelijke vraagstukken ook daadwerkelijk worden opgelost. Hoog op de agenda van Human Right Watch staat de Rohingya-crisis. De Rohingya worden na jaren lange discriminatie en landloosheid nu onderworpen aan een etnische zuivering. Human Right Watch opereert niet vanuit een ivoren torentje, maar is ter plekke om onderzoek te doen naar en te rapporteren over de levens van ruim 671.000 Rohingya.

 

Wat ik doe om mijn steentje bij te dragen aan het oplossen van de Rohingya-crisis? Op 4 november wals ik samen met 39 andere deelnemers 42,195 km (ruim 60.000 stappen!) over de bruggen van New York. De voorbereiding van de marathon bestaat niet alleen uit het maken van kilometers, maar vooral ook uit het creëren van bewustzijn over en het ophalen van geld voor het werk dat Human Right Watch doet ter bescherming van de Rohingya. Het bereiken van de eindstreep voor dit project betekent voor mij dus niet alleen finishen in New York, maar vooral ook het behalen van mijn fundraising doelen.

 

Wat jij kan doen om jouw steentje bij te dragen aan het oplossen van de Rohingya-crisis? Je hand over je hart strijken door het aanvullen van mijn sponsorbedrag, makkelijk toch?  

Run for Human Rights Watch 2018 steunt Human Rights Watch met de Run for Rohingya.

Run for Rohingya

Run for Human Rights Watch 2018 steunt Human Rights Watch met de Run for Rohingya. In aanloop naar de marathon van New York, die wij op 4 november 2018 zullen lopen, zamelen wij met een groep van 40 renners zo veel mogelijk geld in om Human Rights Watch te helpen bij het ongelooflijk belangrijke werk dat zij doen om de Rohingya Crisis wereldwijd in kaart te brengen en deze bevindingen onder de aandacht te brengen bij beleidsmakers en de media. Help ons met Run for Rohingya! Hiermee help je Human Rights Watch met hun werk om deze schendingen in mensenrechten te voorkomen.
€ 1.325 of € 2.000
66.3% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Zowik 3 years ago Succes!
€10
Hilde 3 years ago
€10
Joris 3 years ago
€10
Marije 3 years ago
€25
Zowik 3 years ago Succes!
€10
Hilde 3 years ago
€10
Joris 3 years ago
€10
Marije 3 years ago
€25