Geef jij zomaar een euro aan een onbekende?

Geef jij zomaar een euro aan een onbekende?

Maatschappij

Created by :

Geef jij zomaar een euro aan een onbekende?

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 3 of € 10.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Een vrouw heeft een idee waar heel veel mensen blij van zullen worden. Om dit te verwezenlijken heeft zij wat geld nodig. Met een vriend heeft zij het erover. Hij noemt crowdfunding als oplossing. Zij is van mening dat mensen niet zomaar geld aan een vreemde geven. Hij weet zeker dat er genoeg mensen zijn die best een euro willen geven. Al is het alleen maar uit nieuwsgierigheid.

De Weddenschap: ze sluiten een weddenschap af. Hij zegt dat er zeker 10.000 mensen in heel Nederland zijn die bereid zijn 1,- te willen geven en dat dat makkelijk binnen een maand te halen is. Zij weet zeker van niet en ze starten een geldinzamelingsactie bij Why Donate. En eigenlijk is het een win win situatie. Want als er 10.000 mensen meehelpen, wint hij de weddenschap en hebben ze haar doel gehaald. En als het doel niet gehaald wordt, krijgt zij gelijk. En vrouwen willen altijd maar 1 ding: gelijk hebben :-)

Wat levert het jou op:Doe jij mee aan dit experiment? Hoeveel mensen zijn er bereid 1,- te geven voor een nog onbekend doel? Wanneer jij meedoet, maak je kans op een etentje voor 2 personen. Als het doel wordt behaald, verloten we onder alle donateurs 5 x een etentje voor 2. We nemen daarvoor per mail contact met je op. En natuurlijk laten we iedereen na afloop weten waar het geld voor wordt gebruikt.

Wat levert het ons op: Daarnaast hopen we met dit experiment het nieuws te halen als we het doel halen. Omdat we hiermee kunnen aantonen dat het niet alleen maar slecht is wat er in ons land gebeurd, maar dat er ook genoeg mensen zijn die wat over hebben voor een ander. Om te kijken wat er uit dit experiment naar voren gaat komen, hopen we dat er zoveel mogelijk mensen vanaf weten. Deel je de actie daarom ook even met je vrienden/familie/collega's?