Mensenrechten   

Created by :

Mirjam Vosselman - van Olst

Location:

Les Cayes, Haïti

Geef Edson de kans om naar school te kunnen gaan.

Graag geven we Edson en de kinderen in het gezin waar hij woont de kans om meer dan een paar keer per week het vervoer te kunnen betalen om naar school te kunnen gaan. Wat hen daarin kan helpen is het gebruiken van een motor. Helpen jullie mee met het sparen voor een motor voor Edson en zijn familie in Haïti?

Beste vrienden, familie, collega's en kennissen.


Ik wil jullie vragen om een gunst. En die gunst vraag ik voor Edson.


Graag wil ik jullie voorstellen aan Edson Andrice. Edson is 23 jaar en woont in Haïti. Ik leerde Edson als 3-jarig jongetje kennen via een sponsorprogramma. Edson was toen al wees, en opgenomen in het gezin van zijn tante. Via maandelijkse sponsoring ondersteunden wij Edson . We leerden elkaar kennen doordat we brieven schreven, foto's uitwisselden en zo heeft Edson ook de ontwikkelingen in ons gezin meegemaakt. Omdat het sponsorprogramma stopte, konden we elkaar niet meer benaderen en zijn we elkaar uit het oog verloren. Jaren later heeft Edson ons weer gevonden en weten te bereiken. Dit hebben we als erg bijzonder ervaren. Hij had zelfs onze trouwfoto's en de babyfoto's van onze oudste dochter nog, wat was dat leuk om te zien.


Edson is nu volwassen. Via de digitale weg communiceren we veel met elkaar. Edson woont nog steeds bij zijn tante. Zijn tante heeft zelf ook twee kinderen om voor te zorgen. Met zijn neef Peterson hebben wij ook veel contact. Haïti staat op plek 17 van de armste landen ter wereld. En Haïti werd zoals jullie wellicht nog weten in 2010 getroffen door en aardbeving waarbij 250.000 mensen stierven en een miljoen inwoners dakloos werden. Een land als Haïti is daar natuurlijk nooit van hersteld. Er is armoede. En dat maakt dat ons contact met Edson en Peterson niet altijd alleen maar leuk is. Edson kan het niet altijd betalen om naar school te gaan. En daarnaast is voedsel soms schaars.


De situatie van Edson grijpt ons aan, en het grote verschil met de kansen en mogelijkheden die wij onze kinderen hier kunnen bieden vinden we confronterend. Als christenen kunnen we elkaar bemoedigen. Maar we willen ook zo graag concreet iets voor ze doen. Wij geven om Edson en ook hij verdient volgens ons een kans. We helpen Edson en zijn familie met het kunnen kopen van voedsel. Maar daarnaast zouden we graag, samen met jullie hulp, iets bijdragen aan zijn kans op onderwijs en inkomen. Na veel daarover gesproken te hebben denken we dat een motor Edson en zijn familie op verschillende fronten zal helpen. Het hebben van een vervoersmiddel betekent dat Edson naar zijn school kan reizen en dat hij zijn opleiding kan afmaken. Het niet hebben van geld voor de bus staat dan niet meer in de weg. Daarnaast kan de motor als taxi ingezet worden en kan daarmee inkomen gegenereerd worden.


Na wat speurwerk weten we dat we 1000 euro nodig hebben om deze motor voor ze te kunnen kopen.

Ik hoop dat jullie ons hierbij willen helpen.


Wil jij een steentje bijdragen aan ons doel? Enorm bedankt! Namens Bernhard en Mirjam VosselmanJe helpt ons ook door dit bericht te delen. 

€ 1.000 of € 1.000
100% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Anonymous 10 months ago
€40
Familie 10 months ago .
€10
Anonymous 10 months ago
€20
Anonymous 10 months ago Lieve juf Mirjam, wat een mooi doel, die 1000 euro komt vast goed!
€10
Anonymous 10 months ago
€40
Familie 10 months ago .
€10
Anonymous 10 months ago
€20
Anonymous 10 months ago Lieve juf Mirjam, wat een mooi doel, die 1000 euro komt vast goed!
€10