Geef de bewoners van Moriahoeve een Fietslabyrint

Geef de bewoners van Moriahoeve een Fietslabyrint

Maatschappij

Created by :

Dementie-winkel.nl

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Dementie-winkel.nl
€ 1.362 of € 1.350
100.9% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Help ons mee deze hartenwens voor onze bewoners te realiseren. Doneer nu een klein bedrag. Met een groot aantal mensen kunnen we met relatief kleine bedragen deze 'grote aanschaf' mogelijk maken. Alvast onze hartelijke dank hiervoor!

Met Fietslabyrint kunnen de bewoners van Moriahoeve zelfstandig 'binnenshuis' interactieve fietstochtjes maken. Ideaal wanneer het lastig is om er regelmatig met een echte fiets op uit te trekken. Het allerleukste en meest unieke is dat de fietser zelf de route kan bepalen. Dit zorgt voor een interactieve beleving. Omgevingsgeluiden zoals voorbijkomend verkeer en spelende kinderen zorgen voor een hele realistische beleving. 

Onderweg kan er een aantal keer gekozen worden of de gebruiker links of rechts wil afslaan. Hierdoor is het mogelijk om elke keer een andere route te fietsen. Het is zelfs mogelijk om een tochtje in de omgeving te maken. Bij een verder gevorderd stadium van dementie kan deze functie uitgeschakeld worden.

Als mensen met dementie weer gaan bewegen, dan verbeteren de 'executieve functies' van de hersenen: het denkvermogen, het vermogen tot initiatief nemen, zaken plannen, impulsen beheersen en zelfregulatie. Met Fietslabyrint worden mensen verleid om meer en langer te bewegen. Zij kunnen zelf de buitenwereld verkennen en samen met familie en verzorgenden herinneringen ophalen wanneer zij door bekende straten fietsen en omgeving fietsen.