Fundraising Follow your Sun lessenreeksen

Laat 60 basisschoolkinderen hun Zon volgen!

Maatschappij

Created by :

Stichting Follow your Sun

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 3.791 of € 9.000
42.1% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Omdat jij bij onze Inner Sun Circle hoort, zouden we je graag wat willen vragen. Onze vraag - over het supporten van Stichting Follow your Sun - vind je tevens in het bijgevoegde filmpje. 

Een jaar geleden zijn wij, Kiymet en Myrthe, begonnen met onze eigen organisatie: Follow your Sun. We besloten om al onze tijd, aandacht en energie te gaan besteden aan datgene wat volgens ons heel hard nodig is en waar we tegelijkertijd ontzettend blij van worden. 

Onze missie

Het doel van Follow your Sun is mensen bewust maken van de talenten die ze van nature hebben en daarmee hun (zelf)vertrouwen te vergroten. Dit doen we door aandacht en ruimte te creëren voor reflectie: Voel ik mij betekenisvol? Hoe kan ik mijn talenten inzetten om het leven te leiden dat het beste bij mij past? Het zijn simpele vragen, maar we komen er steeds weer achter dat weinig mensen de tijd nemen om hierover na te denken, terwijl het vaak zoveel kan opleveren. Wij geloven dat wanneer je keuzes maakt die passen bij datgene waar jij energie van krijgt, je minder het idee hebt ‘geleefd te worden’ of veel te ‘moeten’. Follow your Sun organiseert daarom workshops die helpen in het proces van - wat wij noemen - het volgen van jouw Zon. 

Ongelofelijk wat er in een jaar tijd allemaal kan gebeuren! Na drie maanden onderzoek en ontwikkeling in Azië, geven we introductieworkshops en workshopreeksen voor volwassenen én zijn we gestart met Follow your Sun lessen in groep 7 en 8 van de basisschool.

Follow your Sun in de klas

Volgens ons is het huidige onderwijssysteem te veel gericht op prestatie, cognitieve vaardigheden en CITO-scores, terwijl er weinig aandacht is voor de ontplooiing van individuele talenten van kinderen. Volgens ons is het essentieel dat kinderen al van jongs af aan leren wat bij hen past en wat de talenten zijn die zij van nature hebben. Op die manier kunnen zij keuzes maken die hen én hun omgeving laten stralen. 

Na een succesvolle en leerzame pilot van de lessenreeks in groep 8 van een basisschool in Utrecht, starten we vanaf september met nieuwe lessenreeksen. Verschillende basisscholen hebben aangegeven de Follow your Sun lessenreeks als een waardevolle toevoeging te zien op hun huidige curriculum, maar hebben niet het budget om de kosten ervan te dekken. Om de financiering toch mogelijk te maken, hebben we verschillende particuliere fondsen aangeschreven. Inmiddels hebben we van drie fondsen een toezegging ontvangen, en van drie fondsen een afwijzend bericht. Daarnaast zijn we momenteel nog in afwachting van de beoordeling van vier andere fondsen. Conclusie: we zijn er helaas nog niet… 

Geloof je ook in deze missie en wil je ons helpen?

Daarom vragen we om jullie hulp. Dit vinden we lastig, omdat we het liefste alles zelfstandig doen en onafhankelijk zijn. Maar we geloven zo sterk in het lesprogramma, dat we voor deze missie graag buiten onze comfort-zone treden. We hebben nu 30% van het streefbedrag binnen, maar dit is (nog) niet genoeg. Vanaf begin augustus gaat de online fundraisingscampagne officieel van start. We hopen een beroep te kunnen doen op diegenen die ook in onze visie geloven, om zo - aanvullend op de lessenreeksen gesponsord door fondsen - nog twee lessenreeksen op basisscholen mogelijk te maken. De kosten van een tiendelige lessenreeks zijn € 150,- per kind, wat voor twee lessenreeksen een totaalbedrag van € 9.000,- betekent. Hiermee kunnen we 60 kinderen bewust maken van de talenten die zij van nature hebben en hopen wij hen met meer (zelf)vertrouwen en plezier in de wereld te laten staan. 

Fundraisingsactie

Zoals gezegd gaat de campagne begin augustus officieel online. We hopen daarvoor al een deel van ons streefbedrag binnen te hebben, om ons de komende maanden volledig te kunnen blijven richten op de groei van stichting Follow your Sun en de lessenreeksen in het najaar te kunnen realiseren. Omdat jij bij onze Inner Sun Circle hoort, zouden we je willen vragen of we op jouw steun kunnen rekenen. In het bijgevoegde overzicht kun je zien wat we voor verschillende bedragen voor je terug kunnen doen, en wat je voor dit bedrag sponsort. Natuurlijk staan we ook altijd open voor overleg over andere passende vormen. Via deze pagina kun je een donatie doen, waarvoor alvast ontzettend veel dank! 

We vragen het niet vaak, maar we zouden het ongelofelijk waarderen als jullie Follow your Sun hiermee zouden willen helpen in het maken van een stralende start!

Met Zonnige groet, 

Myrthe en Kiymet