Gezondheidszorg   

Aangemaakt door :

Stichting Thebe Wonen en Zorg

Locatie:

Oisterwijk, Nederland

Guusje

Guusje is de contacthond van woonzorgcentrum Thebe De Vloet in Oisterwijk met ongeveer 150 bewoners. Guusje en haar baasje worden door een gespecialiseerde organisatie opgeleid om ouderen met bijvoorbeeld dementie te helpen op een manier die alleen een hond kan.


Guusje is 7 maanden en groeit als kool. Ze is inmiddels zo zwaar en groot dat ze niet meer past in de (fiets)kar die dagelijks wordt ingezet. Voor de veiligheid van Guusje kan het echt niet meer en moet er een nieuwe (fiets)kar aangeschaft worden.


In beweging

Voor oudere mensen is het heel belangrijk om in beweging te blijven. Dat vinden ze niet altijd leuk, maar de aanwezigheid van Guusje maakt het een feestje. Guusje gaat in de (fiets)kar en de bewoner kan de kar duwen. Een rollator is dan overbodig, omdat de kar van zichzelf voldoende stabiliteit heeft. Door het enkele wiel vooraan is de kar goed wendbaar, waardoor een bewoner (ondanks het gewicht van Guusje) zelf de kar kan duwen.


Eisen (fiets)kar

Een nieuwe (fiets)kar voor Guusje kost ongeveer € 600,-. Waarom zo duur? Hij moet moet voldoen aan de eisen waarvoor hij wordt ingezet:

  • Allereerst is dit het transportmiddel van Guusje naar haar 'werk' op De Vloet.
  • Hij moet groot zijn en geschikt voor het gewicht van Guusje!
  • Losgekoppeld is de kar een wandelwagen.
  • De kar moet drie wielen hebben in verband met de wendbaarheid.


Helpt u mee?

In de zorg is geld niet in overvloed aanwezig. Ook bij Thebe De Vloet niet. Het zou echt heel erg zijn als bewoners binnenkort niet meer met Guusje kunnen wandelen. Het zou fantastisch zijn als we samen het bedrag voor de (fiets)kar bij elkaar kunnen sparen en we snel een nieuwe (fiets)kar kunnen kopen. Alle beetjes helpen!

€ 585 van € 600
97.5% gefinancierd
69 dag(en)

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.