Fietsen voor Oloonkolin Kenia 17 september 2016

Fiets je mee voor toiletten en schoon water in Oloonkolin en Ntulelee?

Maatschappij

Created by :

Stichting Oloonkolin Kenya

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 10.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

De mensen van Oloonkolin hebben geen schoon drinkwater en 90% van de inwoners heeft geen toegang tot zelfs maar de meest basale en elementaire sanitaire voorzieningen zoals een toilet of riolering. Dit, in combinatie met een beperkt besef van hygiëne, brengt veel gezondheidsproblemen mee, met alle gevolgen van dien. Daarom is dit een van de belangrijke pijlers van het project van Stichting Oloonkolin Kenya. 

In maart van dit jaar zijn we met onze stichting weer naar Kenia geweest. Daar hebben we staaroperaties uit gevoerd met Nederlandse en Keniaanse oogartsen. 

Voorts zullen er voor de tweede keer kinderen en volwassen van Oloonkolin die blind of slechtziend zijn worden geopereerd of van bril worden voorzien, waardoor ze weer volledig kunnen deelnemen aan alle sociale, economische, politieke en culturele aspecten van het leven. De operaties zullen verricht worden door twee oogartsen van Stichting SLAH, Dr. T. Smit en Dr. A. Rulo, beide werkzaam in het Oogziekenhuis Zonnestraal in Amersfoort, in samenwerking met lokale medici in Kenia. .

Zelf heb ik les gegeven aan de docenten en community health workers van Oloonkolin en Ntulelee. De lessen bestonden uit wat is schoon drinkwater en hygiëne, waarom is het zo belangrijk! Zij gaan het vertalen naar de leerlingen bij hun op school, maar ook naar de inwoners van beide dorpen.

Het doel van de fietstocht is dan ook om geld in te zamelen voor onze projecten in Oloonkolin. Met dit geld gaan we onder meer de bewoners van Oloonkolin voorlichten over het belang van hygiëne, toegang geven tot schoon drinkwater en sanitaire. Het project WASH (Water, Sanitation, Hygiene.) is gericht op het bieden van een gezonde leefomgeving voor kinderen van Oloonkolin. 

Wij hopen dan ook dat iedereen mee wil fietsen en donateurs kan vinden die hun wil steunen tijdens het fietsen en dat we met zijn allen een mooi bedrag bij elkaar fietsen. Er kan ook gewoon geld gestort word zonder te fietsen ;-)!

Tot 17 september.

Laat nog wel even weten of je mee fietst, zodat we weten wie er allemaal mee doen.

Dit kan bij chantal.oloonkolin@gmail.com en bij stichtingoloonkolinkenya@gmail.com