"Feest"dagen

Het enige wat ik zou willen is in december samen zijn, thuis onder 1 dak....

Maatschappij

Created by :

♥♥STICHTING LIVA♥♥

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 10 of € 1.000
1% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

De decembermaand, die gezellige maand waar de lampjes in huizen gaan branden, kadootjes in schoentjes belanden, er zakken met kadootjes door de schoorsteen worden afgeleverd, er kadootjes onder de boom liggen.
We eten gezellig samen met onze geliefden, thuis onder 1 dak. We zingen en luisteren naar mooie liedjes, we spelen spelletjes, we zijn samen in onze eigen omgeving, thuis!

Maar wat nou als dat niet kan? Wij als vrijwilligers van Stichting LIVA hebben meer dan eens feestdagen in het ziekenhuis gevierd. De kinderen hadden medische hulp nodig en dus verhuisd het gezin zoveel mogelijk mee. En hoe gezellig je het ook probeert te maken...het is niet thuis. Het is niet waar je had willen zijn, het klopt niet! Je hebt een schuldgevoel ten opzichte van de andere kinderen.  Kortom, het is niet hoe de decembermaand had moeten zijn.

In Nederland zijn er 13 Ronald McDonald huizen, huizen die ieder zo'n 20 tot 25 gezinnen herbergen. En deze huizen zitten vrijwel altijd vol. Reken maar eens uit hoeveel mensen er dus niet thuis zijn in december. Dat zijn er heel veel.
Onder deze gezinnen hebben vele gezinnen ook financiële problemen, bij een langdurige ziekenhuisopname komen veel extra en zeer onverwachte kosten kijken. Deze gezinnen hebben soms geen idee hoe ze de benzine moeten betalen om van het ziekenhuis naar huis te komen, of hoe ze nog het geld hebben om ook de dure ziekenhuismaaltijden te betalen. Deze gezinnen hebben dus in deze maanden nog een extra zorg, want ze willen ook hun kinderen, in het ziekenhuis en thuis, even extra verwennen, maar ze hebben geen idee hoe.

De afgelopen jaren hebben we al honderden gezinnen geholpen met eetbonnen, tankpassen enz. Dit jaar willen we ons nog eens extra inzetten voor de gezinnen die in de gezelligste maand van het jaar niet thuis kunnen zijn, maar dat kunnen we niet alleen!!
We hopen dan ook dat jullie je samen met ons inzetten om geld in te zamelen en te doneren! Want ook al kunnen we er niet voor zorgen dat deze gezinnen gezellig samen in hun eigen huisje zitten, wie weet kunnen we ze wel wat extra warmte schenken door ze te laten weten dat we er zijn.