fase 1: kleuterschool

spelenderwijs leren

Maatschappij

Created by :

Stichting Happy Watoto

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Stichting Happy Watoto
€ 0 of € 400
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Kikatiti Happy Watoto Home in ons eerste kinderhuis, gebouwd in 2001 met financiële hulp vanuit de vriendenkring van familie ter Braak (oprichter van onze stichting). In 2009 hebben we dit project met een kleine kleuterschool en een tweede huis uitgebreid. Vanaf die tijd vangen we in Kikatiti 56 peuters in de leeftijd van 3-6 jaar op. Het gaat hierbij om wezen en kinderen uit probleemgezinnen die geen veilig thuis hebben.

Naast Montessori-kleuteronderwijs worden de peuters spelenderwijs vertrouwd gemaakt met het Engels. Om ze goed voorbereid de overstap te laten maken naar onze Engelstalig basisschool in Ngorika, brengen ze het laatste jaar door in de pre-primary klas van deze school.

Jaarlijks hebben we een instroom van 14 nieuwe peuters. Deze kinderen hebben vaak het nodige meegemaakt en zijn thuis veel tekort gekomen. Zij hebben daarom veel zorg en aandacht nodig, die ze krijgen van ons team van 17 Tanzaniaanse medewerkers onder leiding van onze manager Nolarip Ngungat.