Extra kansen voor kinderen in Guatemala 2017

Jong ondernemerschap voor kinderen met (zware) beperkingen

Educatie

Created by :

StartUp4kids Foundation

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 2.376
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Voor dit project hebben wij in 2017 EUR 4.525 nodig. Wij hebben echter al EUR 3.170 ontvangen. 

In 2016 is StartUp4kids gestart met een nieuw project in Guatemala in samenwerking met twee lokale instituten die speciaal onderwijs bieden. Het project vindt plaats in de provincie en stad Quetzaltenango. Quetzaltenango is gelegen in de westelijke hooglanden van Guatemala en heeft een sterk inheems karakter.

Waarom is er aanvullend onderwijs nodig in Guatemala?

In Guatemala heeft ca 14% van de inwoners een lichamelijke en/of geestelijke beperking. Een groot gedeelte hiervan is kind. De kwaliteit van het (militaristische) onderwijs in Guatemala is over het algemeen slecht, kinderen met een beperking worden sociaal uitgesloten en hebben vaak beperkte toegang tot onderwijs. Een van de voornaamste belemmeringen voor deze kinderen is het gebrek aan financiële en sociale vaardigheden die hard nodig zijn om hun toekomstperspectief te vergroten. StartUp4kids biedt daarom juist aan deze kinderen het sociale en financiële scholingsprogramma van Aflatoun om hen extra kansen te geven op een betere toekomst.

Wat willen wij bereiken?

Samen met onze partners, FUNDAL en Escuela de Educación Especial Xelajú (Escuela Xelajú) in Quetzaltenango, is StartUp4kids in 2016 gestart met het aanbieden van het Aflatoun-lesprogramma aan 75 kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking en volwassenen met het Syndroom van Down. Bij deze kinderen willen wij sociale en financiële vaardigheden ontwikkelen door middel van ons programma.

De toekomst

In 2017 willen we met onze partners 25 kinderen meer bereiken dan in 2016. Daarnaast wordt samenwerking gezocht met een derde partner om minimaal honderd extra kinderen te kunnen bereiken vanaf 2018. Vanaf dat jaar willen we ons bereik in Guatemala jaarlijks verdubbelen. Dit betekent dat we in Guatemala vanaf 2020 circa 800 kinderen en volwassenen met een beperking per jaar aanvullend scholen.

Het team in Guatemala

Kinderen en volwassenen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking, kunnen bij FUNDAL en Escuela Xelajú terecht voor de scholing, medische zorg, fysiotherapie en aandacht die zij nodig hebben en verdienen. Samen met deze twee centra brengen we deze kinderen extra sociale, persoonlijke en financiële vaardigheden bij.