Created by :

IZB

Location:

Ermelo, Nederland

Connected to:

Dabar-werk 2019

Ermelo – De Kriemelberg Team nr. 2

Motivation

In een mooie, rustige en bosrijke omgeving in Ermelo wordt familiecamping de Kriemelberg gerund door enthousiaste campingeigenaren. Zij beschikken niet alleen over 100 kampeerplaatsen, maar ook over 100 jaarplaatsen voor stacaravans, trekkershutten en een aantal bungalows waar gretig gebruik van wordt gemaakt.

De campingeigenaars stellen hun camping beschikbaar voor Dabarwerk tijdens Hemelvaart en maar liefst 5 weken in de zomer. Het Dabarwerk wordt aangestuurd door ‘Het Baken’. Zij hebben de missie om present te zijn met het evangelie. Niet opdringerig maar met het motto: evangelisatie door recreatie. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd rondom gebouw ‘De Ruif’: poppenkast, sing-in, bingo, speurtochten, man-vrouw uitdagingen, avondsluitingen, chatpoint, enz. Voor iedereen is er wel iets bij; van jong tot oud en van actief tot passief. Dit werk wordt ondersteund door een enthousiaste interkerkelijke commissie, met evenzo enthousiaste teamleden .


Er wordt ook volop aandacht besteed aan kinderclubs, tienerclub (Chatpoint) en 18+ club (No Nonsense) waar het woord van God met de campinggasten geopend en gedeeld wordt.

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl.

Stel je even voor: een vlog over hoogtepunten van jouw zomervakantie in 2019. Beelden van een volleybaltoernooi, een te gekke kinderclub, een zonnige vossenjacht; flarden van een gezellige bingo-avond, een gesprek op de late avond bij het kampvuur en een ontmoeting met een jongen die je heeft gevraagd met hem uit de Bijbel te lezen. Het filmpje sluit af met een serie shots van je teamleden, de jongeren met wie je twee weken twenty-four seven hebt opgetrokken.


Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger van Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kids, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen.


Ieder jaar zendt Dabar meer dan 400 jongeren uit naar meer dan 20 campings in Nederland. Uit de verhalen waar ze mee thuiskomen, hoor je vaak deze zinnen: ‘Het zijn intensieve weken, je gééft veel, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Om twee weken op zo’n speciale manier ingeschakeld te zijn in dienst van het evangelie, geeft een boost aan je geloof.’


Dat klinkt je misschien gek in de oren. Maar het is precies zoals één van de vrijwilligers zei: ‘Je moet het doen, om het te ervaren!’€ 50 of € 1.000
5% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Karin 2 years ago
€50
Karin 2 years ago
€50