Dieren   

Created by :

DutchGalgoLobby

Location:

Oostvoorne, Netherlands

Een einde maken aan de structurele mishandeling van galgo's en podenco's

Stichting DutchGalgoLobby streeft naar een einde aan de structurele mishandeling van galgo's en podenco's. Meer dan 2,5 miljoen van deze honden worden jaarlijks gebruikt voor de Spaanse jachtindustrie; een industrie die ongeveer 6,4 miljoen euro per jaar waard is. Vanwege zijn wreedheid is deze jacht in heel Europa verboden, behalve in Spanje. Het leven als jachthond betekent in het algemeen opgesloten worden in donkere schuren zonder teder en zorg te ontvangen, verwaarloosd te worden en honger te lijden vanwege het misplaatste geloof dat hongerige honden beter jagen. De helft van hen leeft vastgeketend, vooral de podenco's die worden gebruikt voor de rehala's en monteria's.


De jacht met honden is divers. Galgo's worden voornamelijk gebruikt voor het rennen van hazen op het platteland en soms op afgesloten paden. Podenco's jagen in groepen van 20 - 40 honden op groot wild, zoals herten en wilde zwijnen, de zogenaamde rehala's en monteria's. De galgo's en podenco's worden gekweekt door en voor de galgueros om te worden geëxploiteerd voor seizoensgebonden jacht- en coursingwedstrijden in het weekend tussen september en februari. Alle andere dagen worden de galgo's en podenco's verzameld in donkere schuren. Meestal worden de jonge honden - de meesten van hen getraumatiseerd - na één jachtseizoen op straat gedumpt, aan een strop gehangen of naar hoge slachtstations gebracht. Buiten Spanje is het publiek zich er meestal niet van bewust dat honden in high-kill-stations binnen 2 weken worden geëuthanaseerd. Er wordt gezegd dat honden soms worden gedood zonder verdoving, door levend in de oven te worden gegooid. Het brute karakter van de jachtindustrie komt tot uiting in de manier waarop galgo's worden opgehangen. Slechts 4 cm boven de grond zodat ze kunnen vechten voor hun leven, genaamd 'piano spelen', een wrede oefening die drie dagen kan duren. Natuurlijk zal de galgo dit gruwelijke gevecht verliezen. Als de reddingsacties de galgo of podenco niet van de straten of kill-stations redden, zijn ze verloren. Redding en adoptie is hun enige eerlijke hoop.


Via lobby en belangenbehartiging proberen we de politiek op het gebied van dierenwelzijn te beïnvloeden en adviseren we over de ontwikkeling van betere beschermingswetten. We willen ook het publiek bewust maken van de wreedheden tegen galgo's en podenco's die nog steeds in Spanje plaatsvinden. Het Europees Parlement heeft Spanje veroordeeld voor de behandeling van hun jachthonden.


Omdat we geloven in de kracht van samenwerken, moedigen we organisaties die werken tegen de ellende van deze jachthonden aan om allemaal samen te werken om een echte stem voor de dieren te zijn, daarom hebben we het GalgoPlatform geïnitieerd. Een platform dat gratis is voor iedereen die de galgo's en podenco's op wat voor manier dan ook helpt.


Om bewustwordingscampagnes te kunnen realiseren voor een betere behandeling van de honden kunnen wij alle hulp gebruiken. Steun ons alsjeblieft door ze een stem te geven.

€ 0

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.