Kinderwelzijn   

Created by :

Thomas Struik

Location:

Almere, Nederland

Elk kind gelooft in sprookjes

Twee jaar geleden zijn mijn dochter en ik als abonneehouders van de Efteling begonnen met het meenemen van kinderen die door omstandigheden buiten hun schuld om nog nooit in de Efteling waren geweest en er waarschijnlijk anders nooit zouden komen.

Roodkapje, Assepoester, Doornroosje, wie kent deze betoverende sprookjes niet?! Elk kind droomt ervan om zijn of haar favoriete sprookjesfiguur te ontmoeten. En dat kan, in de Efteling! Helaas is een bezoek aan dit magische pretpark voor veel gezinnen niet mogelijk door persoonlijke omstandigheden.


HET DOEL

Eerder hebben we al een aantal kinderen met een ouder kunnen trakteren op een onbezorgd dagje weg uit de vaak moeilijke situatie waar ze zich in bevinden. Denk hierbij met name aan kinderen van een minima-huishouden voor wie een bezoek onbetaalbaar is. Zo hebben we zelfs moeders meegenomen die zelf nog nooit in het park waren geweest. Eerst is men afstandelijk, we zijn tenslotte vreemden voor ze die ineens gratis iets moois aanbieden. Tegen de middag is vaak het ijs gebroken en zie je de zorgen even van de schouders van de ouder glijden. Ze zijn weer even kind, geweldig. Maar écht onbetaalbaar zijn de gezichtjes van de kids die voor het eerst de Efteling bezoeken. Wanneer ze in de gaten krijgen wat de Efteling is en ze te bieden heeft stralen ze van oor tot oor van geluk. Nogmaals... onbetaalbaar!  


WAAROM DEZE ACTIE

Maar onze reserves zijn opgedroogd. Ieder bezoek met gasten kost toch enkele tientjes. We deden dat met liefde. Maar de vragen blijven binnenkomen "doe je dat nog, die Efteling trips?" Onze gasten hebben zo'n dag geen kosten. Vervoer, tickets en consumpties worden door ons uit eigen middelen betaald. Maar helaas houdt ook ons persoonlijke spaarpotje op, vandaar deze crowdfunding. Met de opbrengst van deze crowdfunding willen wij kinderen de dag van hun leven laten beleven.


Deze funding is volledig non-profit en elke donatie zal volledig worden gebruikt voor het verwezenlijken van een onvergetelijk bezoek aan de Efteling.


NIET GROOTSCHALIG

Per bezoek kunnen wij maximaal 1 á 2 kinderen met een ouder meenemen. Dus geen bus vol. Het zijn vaak mensen uit een kwetsbare situatie die eerst het vertrouwen in ons moeten krijgen. Dat kan alleen in een kleine setting.


KOSTEN VAN EEN BEZOEK

Hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten op een dag per kind:

  • - Entree vanaf 4 jaar p.p. (online) €40,- (Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis)
  • - Lunch in bijvoorbeeld het pannenkoekenrestaurant "Polles Keuken" p.p. €15.
  • - Consumpties en drankjes ad hoc €10 p.p.
  • - Een cadeau aan het eind van de dag als blijvende herinnering aan deze dag €17,50,- per kind. (Dit is bijvoorbeeld een knuffel van Pardoes of Pardijn).


Henk Struik

€ 445 of € 2.500
17.8% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Maaike 2 years ago
€50
Natalie 2 years ago
€5
Cindy 2 years ago
€5
Anonymous 2 years ago
€10
Maaike 2 years ago
€50
Natalie 2 years ago
€5
Cindy 2 years ago
€5
Anonymous 2 years ago
€10