Elise Ruijs

Elise Ruijs

Maatschappij

Created by :

Run for Human Rights Watch

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 1.056 of € 2.000
52.8% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Samen met 39 andere runnens ren ik op 5 november a.s. de NY marathon voor de stichting Run for Human Rights Watch. Het thema van dit jaar is 'Run For Our Planet', waarbij het milieu centraal staat. De 'Environment' afdeling is een relatief nieuwe afdeling van Human Rights Watch. Zij doen onder andere onderzoek in Guinea, naar de effecten van toxische verontreiniging op het milieu bij het maken van leder en de gevolgen van ontbossing in Indonesie. 

Een marathon rennen, en specifiek die in New York, was altijd al een grote droom. Daarom is het ook zo leuk dat ik dit kan doen voor een goed doel. Dat geeft net dat beetje extra power om ervoor te gaan. Inmiddels zijn de wekelijkse groepstrainingen al in volle gang. Ook in de weekenden worden al aardige afstanden afgelegd. Naar november toe zal de trainings intensiteit stukje bij beetje worden opgevoerd. Ik ben er nu al wel achter dat je niet zomaar 'even' een marathon rent, maar dat motivatie, wilskracht en doorzettingsvermogen nodig zijn om die 42,195 km uit te rennen. Die eigenschappen denk ik te hebben, nu alleen nog het sponsorgeld. Daarom: sponsor mij, de gehele opbrengst gaat naar Stichting Run for Human Rights Watch die het zullen gebruiken om onze planeet een stukje beter te maken!