Elburg – Veluwestrandbad Team 3

Dabar is al meer dan 50 jaar actief op deze camping! Op de camping staan bungalows, stacarvans en er is ruimte om te kamperen. De campinggasten komen over het algemeen al jaren op de camping. Ook zijn er buitenlandse (Duitse) gasten.

Geloof

Created by :

IZB

Location:

Elburg, Nederland

Connected to:

Dabar-werk 2019

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Het Dabarteam draait drie maal met een team van twee weken; dus zes weken in totaal. Het team zorgt voor recreatieve invulling (al dan niet in omgang met het recreatieteam van de camping zelf) en evangelisatie. Ook is er een campingpastor aanwezig. Voor elk team zijn ongeveer 7-8 teamleden nodig. De teams worden begeleid door een enthousiaste commissie die al jaren ervaring heeft. Het gaat dan om praktische hulp (bijvoorbeeld organisatie zondagse diensten) maar er is ook een luisterend oor voor diegene die daar behoefte aan heeft. Meedraaien in een team met misschien wel allemaal onbekende jongeren kan veel impact hebben. De commissie ziet de teamleden jaarlijks (geestelijk) groeien.


De Hervormde gemeente Elburg, de Vrij Evangelische Gemeente en de Gereformeerde Kerk zijn betrokken bij Dabar. De commissie wil graag een weergave zijn van deze kerkelijke verbondenheid door gemeenteleden uit deze kerkgemeenteschappen in de commissie te hebben.


Het team bivakkeert in een eigen caravan, die beschikbaar is gesteld door de eigenaar van de camping. Uniek is het prachtige eigen gebouwtje (Het Lichtbaken) van waaruit alle acties worden gecoördineerd. Het gebouwtje beschikt over comfortabele banken om te chillen, een barretje, koffiezetapparaten, kookgelegenheid, koelkast en computer (Wifi).