Created by :

IZB

Location:

Elburg, Nederland

Connected to:

Dabar-werk 2019

Elburg – Veluwestrandbad Team 2

Motivation

Dabar is al meer dan 50 jaar actief op deze camping! Op de camping staan bungalows, stacarvans en er is ruimte om te kamperen. De campinggasten komen over het algemeen al jaren op de camping. Ook zijn er buitenlandse (Duitse) gasten.

Het Dabarteam draait drie maal met een team van twee weken; dus zes weken in totaal. Het team zorgt voor recreatieve invulling (al dan niet in omgang met het recreatieteam van de camping zelf) en evangelisatie. Ook is er een campingpastor aanwezig. Voor elk team zijn ongeveer 7-8 teamleden nodig. De teams worden begeleid door een enthousiaste commissie die al jaren ervaring heeft. Het gaat dan om praktische hulp (bijvoorbeeld organisatie zondagse diensten) maar er is ook een luisterend oor voor diegene die daar behoefte aan heeft. Meedraaien in een team met misschien wel allemaal onbekende jongeren kan veel impact hebben. De commissie ziet de teamleden jaarlijks (geestelijk) groeien.


De Hervormde gemeente Elburg, de Vrij Evangelische Gemeente en de Gereformeerde Kerk zijn betrokken bij Dabar. De commissie wil graag een weergave zijn van deze kerkelijke verbondenheid door gemeenteleden uit deze kerkgemeenteschappen in de commissie te hebben.


Het team bivakkeert in een eigen caravan, die beschikbaar is gesteld door de eigenaar van de camping. Uniek is het prachtige eigen gebouwtje (Het Lichtbaken) van waaruit alle acties worden gecoördineerd. Het gebouwtje beschikt over comfortabele banken om te chillen, een barretje, koffiezetapparaten, kookgelegenheid, koelkast en computer (Wifi).


Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl.

Stel je even voor: een vlog over hoogtepunten van jouw zomervakantie in 2019. Beelden van een volleybaltoernooi, een te gekke kinderclub, een zonnige vossenjacht; flarden van een gezellige bingo-avond, een gesprek op de late avond bij het kampvuur en een ontmoeting met een jongen die je heeft gevraagd met hem uit de Bijbel te lezen. Het filmpje sluit af met een serie shots van je teamleden, de jongeren met wie je twee weken twenty-four seven hebt opgetrokken.


Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger van Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kids, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen.


Ieder jaar zendt Dabar meer dan 400 jongeren uit naar meer dan 20 campings in Nederland. Uit de verhalen waar ze mee thuiskomen, hoor je vaak deze zinnen: ‘Het zijn intensieve weken, je gééft veel, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Om twee weken op zo’n speciale manier ingeschakeld te zijn in dienst van het evangelie, geeft een boost aan je geloof.’


Dat klinkt je misschien gek in de oren. Maar het is precies zoals één van de vrijwilligers zei: ‘Je moet het doen, om het te ervaren!’€ 0 of € 1.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.