Maatschappij   

Aangemaakt door :

Dream Valley

Locatie:

, Nederland

Help ons deze droom waar te maken. Een plek waar dagbesteding plaats kan vinden, op verschillende gebieden. Denk hierbij aan dier, houtbewerking, tuin, winkel , koken, media en fotografie en creatief. Een plek waar de cliënt zich veilig voelt, kan leren, experimenteren. Word ondersteund en kan (door) groeien.

Help ons deze droom waar te maken.


Dagbesteding

Een plek waar cliënten en deelnemers 6 dagen per week afhankelijk van indicatie kunnen deelnemen aan dagbesteding op verschillende vlakken, denk hierbij aan dierverzorging, houtbewerking, media, fotografie, tuin, creatief, keuken en winkel.

Een plek waar de mogelijkheid is tot ervaren, leren, experimenteren in een veilige omgeving en met ervaren begeleiding en coaching waar nodig is, zodat de cliënt / deelnemer de mogelijkheid krijgt om door te groeien en waar zijn of haar kwaliteiten naar boven gehaald zullen worden.


coachen

Ook zal er voor de cliënten / deelnemers indien nodig,

maar ook van mensen van buiten af losse coach sessies en coach trajecten worden aangeboden met inzet van de dieren.

Dit zal plaats vinden op een afgezonderd deel op het terrein waar de privacy word gewaarborgd,

De inzet van dieren binnen het coachen is erg waardevol omdat dieren eerlijke feedback geven over het geen wat er plaats vind.

Daarbij word er samen met de dieren een veilige plek gecreëerd waardoor degene die gecoacht word op een veilige plek kan voelen, ervaren en experimenteren, zonder dat er word (ver) oordeelt, want een dier doet dit gewoonweg niet, en ze hebben geen verborgen agenda waardoor dieren goud eerlijk zijn.

Daarbij hebben dieren over het algemeen een therapeutische werking omdat het bij dieren zijn, en het aanraken van dieren zorgt voor het tegen gaan van het stresshormoon cortisol, en de aanmaak van Oxytocine wat zorgt voor een rustig en vredig gevoel, en endorfine wat weer een lichaamseigen pijnstiller is.


vrijwilligers en re- intergratie

Er zal plek zijn voor vrijwilligers die willen helpen en meewerken binnen de dagbesteding op de diverse afdelingen.

Vrijwilligers zijn erg waardevol en vullen het geheel mooi aan en zijn de kers op de taart, met de inzet van de vrijwilligers al is het 2 uurtjes per week of 20, kan het verschil worden gemaakt binnen de dagbesteding, het extra contact, de helpende hand waar nodig.

Ook zal er plek zijn voor mensen die om wat voor reden dan ook uit de arbeidsmarkt zijn gevallen, en nu weer willen of moeten re -intergreren, maar waarbij de afstand tot de arbeidsmarkt nog een stapje te groot is.

Bij ons kunnen ze weer opbouwen en wennen aan de werkstructuur in een veilige omgeving en werken aan hun eigen doelen, zodat ze als ze hier klaar voor zijn de stap kunnen maken naar en betaalde baan.


het terrein en winkeltje

In een winkeltje zullen de werken vanuit de dagbesteding worden verkocht.

Denk hierbij aan leuke creatieve cadeautjes, vogelhuisjes, insectenhotels, honing van de bijen, kaarsen, foto producten, plantenbakken, plantjes vanuit de kas en oogsten vanuit de pluk en moestuin en nog zoveel meer.

Dit zal via social media en de website en plaatselijke bladen worden gepromoot in samenwerking met de groep clienten / deelnemers van de mediagroep binnen de dagbesteding,

De bezoekers van het winkeltje zijn uiteraard ook welkom om zelf of samen met de kinderen een rondje over het terrein te wandelen, over de paden en rond te kijken bij o.a de diverse dieren die op het terrein aanwezig zullen zijn.


Waarvoor hebben wij de donaties nodig?

  • de aankoop van het land.
  • De bouw en inrichting van het terrein.
  • de aanschaf van de dieren.
  • de aanschaf van de materialen.


Wat krijgt u er voor terug?

onze dank is erg groot, en uiteraard willen wij hier iets voor terug doen.

wij gaan er vanuit dat dit ons gaat lukken, en zodra alles staat gaan we met het volgende aan de slag;

THE WALK OF FAME!

voor elke donatie (desgewenst anoniem) zullen wij een tegel maken met uw naam en donatie hier op, en deze vereeuwigen in een van de paden die over het gehele terrein zullen lopen, zodat er een Dream Valley walk of fame ontstaat.

Hiermee willen wij u onze eeuwige grote dank laten zien.

Voor bedrijven die willen doneren voor een wat groter bedrag, zal een wat grotere tegel komen in het pad met hierop de gewenste bedrijfsinformatie als een soort reclame tegel.

Dus ook uw bedrijf zal worden vereeuwigd in de Dream Valley walk of fame.

Opdat we u en uw donatie nooit zullen vergeten.


€ 5

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.