Een opleiding voor een nieuwe start

Een opleiding voor een nieuwe start

Maatschappij

Created by :

Een opleiding voor een nieuwe start

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 1.500
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Een opleiding voor een Nieuwe start

GeschiedenisMijn naam is Wendi van Dalen 34 jaar. Na 10 jaar met passie en liefde in de thuiszorg te hebben gewerkt sloeg in 2011 het noodlot toe. Ik kreeg reuma en een nog vrij onbekende aandoening PNEA, een vorm van epilepsie waar geen medicijnen of gepaste behandeling voor bestaat. In één klap was ik mijn werk, mijn vriend en huis kwijt. Wel 2 aandoeningen en onzekerheid rijker. Mijn leven lag compleet overhoop.Mijn droom:5 jaar lang heb ik hard gewerkt en gevochten. Door zelf onderzoek, studies omtrent de PNEA te bestuderen en de continue geloof en hoop met een positieve kijk te behouden. Met resultaat. Ik heb beide aandoeningen op en vanuit eigen kracht weten te overwinnen.Klaar om weer te gaan werken en te bouwen aan een toekomst. Helaas is er enige nasleep op fysiek gebied achtergebleven waardoor ik binnen het reguliere niet aan het werk kom. Ondanks de hulp van een werkcoach. Doordat enkel mijn kracht en vermoeidheid parten spelen, kom ik niet in aanmerking voor een sociale werkvoorziening. Al mijn hoop is dan ook gevestigd om dmv deze opleiding, volledige afkeuring en uitsluiting op de arbeidsmarkt te voorkomen. Ik wil werken!

DoelDoor de 3 jarige opleiding psychosociale counseling te gaan doen. Erkend door de overheid en binnen de Federatie voor Gezondheidszorg opgenomen.Kan ik mij als zelfstandige gaan vestigen en inzetten binnen de maatschappij. Voor mij de enige kans om zo aan het werk te kunnen doordat ik de balastbaarheid, rust en werkdruk kan reguleren naar het kunnen van mijn lichaam. Doordat ik in de bijstand zit kan ik deze opleiding niet op eigen kracht vergoeden, fondsen en subsidies zijn niet van toepassing vanwege mijn leeftijd. Daarom vraag ik eenmalig uw hulp. Om deze ene laatste stap te kunnen en mogen maken.

Missie: Tijdens en na mijn opleiding mijn eigen praktijk opzetten in psychosociale hulpverlening en creatieve therapie. Met als neventaak het geven van actieve workshops en trainingsprogramma's.

Wat krijgt de maatschappij er voor terug? Naast de betaalde sessies en workshops zal ik mij 20% vrijwillig gaan inzetten om een laag drempelig inloopspreekuur te houden waar jongeren en ouders gebruik van kunnen maken. Voor een advies, informatief of klankbord gesprek. Om zo preventief problemen op te sporen en te ontladen. Waar nodig tijdige hulp en doorverwijzing in gang gezet kan worden. Dit naast en in samenwerking met mijn vrijwilligerswerk binnen Dansstudio Dance With Emotion. Een dansstudio die zich richt op de kwetsbare doelgroepen binnen de maatschappij door dans en expressie in te zetten. 

Mijn wens: Een opleiding volgen die aansluit bij mijn kracht en kunnen. Tevens mijn passie en liefde voor de hulpverlening kan voortzetten. Om net als de wens van ieder mens, niet afhankelijk te hoeven zijn van instanties. Mijn verantwoordelijkheid kan nemen om aan mijn eigen inkomen, toekomst en ontwikkeling te werken. De levensvatbaarheid van de opzet praktijk is al getoetst en heeft zeker kans van slagen. Door de toenemende hulpvraag en problematiek binnen de gemeente en provincie. Hulpvraag naar laagdrempelig, kortdurend en betaalbare hulpverlening.

Ik hoop dat u mij deze kans gunt, een kans die voor mij een nieuwe start betekent. Elke donatie word met dankbaarheid ontvangen.

Met hartelijke groet,

Wendi van Dalen