Een heel bijzonder plekje voor Maud en haar vriendjes

Een heel bijzonder plekje voor Maud en haar vriendjes

Maatschappij

Created by :

Maud van Hoof

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Maud van Hoof
€ 0 of € 99.999
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Maud is een hele vrolijke lieve meid. Ze heeft de uiterst zeldzame chromosoomafwijking 3p14.1p14.2 Toen Maud in 2012 de diagnose kreeg waren er wereldwijd 7 kinderen bekend met deze deletie. Door deze deletie heeft ze een ernstige verstandelijke beperking, epilepsie en autisme. Haar nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen en optimisme hebben haar al heel ver gebracht. Maar Maud dient continu uitgedaagd te worden in haar ontwikkeling. Onderstimulering leidt namelijk tot zelfverwondend gedrag. De prikkels die ze dan te kort komt zoekt ze dan op door middel van bonken met haar hoofd op de tafel, tegen de muur of op de vloer. Het is dus belangrijk dat ze door haar omgeving gestimuleerd en uitgedaagd wordt. Echter vanwege haar autisme moet de omgeving wel rustig en gestructureerd zijn. Maud functioneert op dit moment op het niveau van een kind van ongeveer 18 maanden. Het is dus duidelijk dat ze bij alles toezicht en hulp nodig heeft.

Als ouders willen wij haar die hulp met liefde bieden. Maar we worden allemaal ouder. Ook wij hebben niet de eeuwige jeugd. Daarom zijn wij ons nu al aan het voorbereiden op de toekomst van Maud. Inmiddels hebben wij twee kinderen  gevonden die goed aansluiten op de behoeften en zorgvraag van Maud. Samen met hun ouders willen wij een droomhuis ontwikkelen waar onze kinderen kunnen opgroeien met de zorg en aandacht die ze nodig hebben.