Een crèche voor Kurland

Een crèche voor Kurland

Maatschappij

Created by :

Village Kurland, Zuid-Afrika

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 1.775
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

VILLAGE KURLAND

De 'Townships', ook wel woonplaats voor de zwarte bevolking genoemd, zijn in Zuid-Afrika ontstaan aan de randen van de steden wegens de Apartheid die van 1948 tot 1994 plaatsvond. Gedurende deze tijd vond de blanke regering dat er meer ruimte moest komen voor de blanke bevolking. Dit werd gerealiseerd door de zwarten en kleuringen te verhuizen naar een speciaal afgezet gebied aan de rand van de stad waarbij ze dicht op elkaar woonden in huisjes van golfplaten daken en houten muurtjes. Ook al is de Apartheid in 1994 afgeschaft, de Townships zijn blijven bestaan. Daarom vragen wij uw aandacht voor het volgende:

In Kurland, Zuid-Afrika, bevindt zich momenteel een Township in de plaats 'Plettenberg Bay'. Wij, Anne-Marie Wanrooij, Fokje Westra en Magda Palej, hebben met onze eigen ogen kunnen zien dat de mensen daar onder zeer slechte omstandigheden leven, met name de kleine kinderen. De mensen wonen in zelfgemaakte hutjes zonder voorzieningen die voor ons vanzelfsprekend zijn. Denk hierbij aan water, riolering en elektriciteit. De kinderen leven vaak buiten en krijgen te weinig eten en drinken.

Patricia, een onderwijzeres, heeft enige tijd geleden haar baan opgezegd om zich in te zetten voor deze kleine kinderen. In haar kleine huisje in Zuid-Afrika is ze een crèche begonnen waar ze deze kinderen kan opvangen en voorzien van goede hygiëne en maaltijden. Iedere dag krijgen deze kinderen een maaltijd bij haar, echter is dit vaak de enigste maaltijd die ze krijgen. Deze maaltijden betaald Patricia met steun van vakantiegangers die wat geld doneren en de stichting 'Friends of Kurland'. Deze stichting is opgericht door Marc Schoon, een Nederlandse man die een reisbureau runt in Kaapstad. Het doel van deze stichting is om het dorpje Plettenberg Bay en zijn inwoners een handje te helpen naar een betere toekomst.

Om deze kinderen te helpen, is er het plan om een nieuwe crèche te bouwen waarbij meerdere maaltijden zullen worden aangeboden, meer ruimte zal zijn voor de kinderen en er een kans wordt geboden voor een betere toekomst. De bouw van deze crèche zal worden aangestuurd door Marc Schoon, oprichter van de stichting 'Friends of Kurland', en Pieter Janse, een oud politieagent die zich al jaren belangeloos inzet voor de bewoners van Plettenberg Bay.

Voor de bouw van deze crèche is echter nog 1775,- euro nodig en daar kunt u bij helpen! Met uw donatie zal het mogelijk zijn om deze kleine kinderen een veilig onderkomen te bieden inclusief alle basis behoeften.

Wij zullen er persoonlijk zorg voor dragen dat het geld voor de bouw van deze crèche wordt gebruikt.

Hartelijk dank voor uw tijd en steun