Education is Future - Teachers 4 teachers

Education is Future - Teachers 4 teachers

Maatschappij

Created by :

Education is Future - Teachers 4 teachers

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 190 of € 500
38% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Education is Future, Teachers4Teacher zijn een enthousiaste groep onderwijsmensen die onder de vlag van Teachers4Teachers een bijdrage willen leveren aan de kwaliteit van het onderwijs in Kenia en Nederland. We doen dat door mensen uit die twee landen samen te brengen en hen uit te dagen te werken aan de ontwikkeling van hun professionaliteit: vakbekwaamheid, leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. We werken samen aan de verbetering van het schoolmanagement en de leerprestaties van de kinderen op onze scholen. 


Ik, Franca, krijg de kans om in februari 2017 Keniaanse collega’s te inspireren en om kennis te delen. Het thema van mijn reis is het activeren van leerlingen, een onderwerp waar je als leerkracht altijd over na blijft denken. Hoe activeer je de leerling? Welke werkvormen zet ik in? Hoe houd ik leerlingen actief betrokken? Ook voor mij is het een uitdaging om na te denken hoe leerlingen worden geactiveerd, als de middelen beperkt zijn. Is goed onderwijs eigenlijk wel afhankelijk van middelen?Waar is het geld voor bedoeld? 

Natuurlijk niet om mijn reis te bekostigen. Naast de workshops die ik en andere vrijwilligers verzorgen, heeft Teachers4Teachers ook opleidingen ontwikkeld voor kleuterleerkrachten en hun opleiders, Schoolleiders PO en coaches voor schoolleiders PO. 

Het ingezamelde geld wordt ingezet om deze opleidingen door te ontwikkelen. Ik hoop zo niet alleen als vrijwilliger een bijdrage te kunnen leveren door het geven van workshops, maar ook door deze sponsoractie een bijdrage te kunnen leveren aan de opleiding van de Keniaanse leerkrachten.

Tijdens de reis zal ik te volgen zijn via mijn YouTube kanaal, waarop ik laat zien wat ik mee maak en wat er allemaal te zien is en daarnaast hoe het onderwijs eruit ziet in Kenia. Ik hoop jullie zo mee te kunnen nemen op mijn reis en je meer zicht te geven op wat het project inhoud.