Noodhulp   

Created by :

Bram Mak

Location:

Nairobi, Kenya

eCATS COVID-19 noodhulpfonds

OPMERKING: Keniaanse donoren wordt geadviseerd om donaties rechtstreeks naar M-PESA-nummer + 254727077521 te sturen. Dit zal niet worden weergegeven op deze pagina, maar zal een groot verschil maken.


Over

"Mijn naam is Romano Iluku uit Nairobi, Kenia. Ik ben de oprichter van Empowering Communities as Actors for Transforming Societies (e-CATS) en heb een achtergrond in gemeenschapsontwikkeling. Ik volg momenteel een cursus in internationale betrekkingen, vrede en veiligheid en ook deelnemen aan het Mandela Mile Leadership Program. Mijn projectvisie omvat het bouwen van bloeiende en veerkrachtige gemeenschappen die in contact staan met hun omgeving. Ik streef ernaar armoede en honger te verminderen door middel van basisvaardigheden voor ondernemerschap, microbeurzen en economische activiteiten; "


Sinds het uitbreken van de COVID-19-pandemie heeft Romano Iluku het e-CATS-team geleid door huishoudens te ondersteunen met essentiële essentiële voedselvoorraden tijdens de blokkeringsperiode. Noodvoedselhulp wordt uitgedeeld aan de meest kwetsbare families in Kibera: informele nederzettingen waar de meeste alleenstaande vrouwen, moeders en ouderen zijn. De meerderheid van deze bevolking leeft van hand tot mond en vertrouwt op het dagloon. Met de bewegingsbeperkingen en activiteiten van de regering in Kenia vandaag als onderdeel van maatregelen voor sociale afstand, zitten deze bevolkingsgroepen vast in hun huizen in erbarmelijke situaties. De meesten van hen hebben de dagen half gevoed door gebrek aan werk en lage koopkracht.


'Uw steun kan nu een gezin voeden, dat worstelt als gevolg van de afsluiting.'


FAQ

Waarom is deze inzamelingspagina nodig?

Deze inzamelingspagina is gemaakt voor mensen buiten Kenia om efficiënt geld te doneren aan het project van Romano. Directe donaties in het hele land leiden helaas tot hoge relatieve transactiekosten. Deze fondsenwervingspagina is gebouwd op een platform dat niet bezuinigd is, zodat de enige kosten zullen bestaan uit uw betalingsmethode en de transactiekosten van de gecombineerde overdracht. Op deze manier minimaliseren we de overhead om de donaties te krijgen waar ze nodig zijn, vooral in het geval van kleinere donaties.


Wat is er tot nu toe gedaan?

Van een donatie van $ 400, equivalent aan KSH 40.000 ontvangen van Spirit in Action International, werden 38 huishoudens bereikt met droogvoer. In dit huishouden (52 waren volwassenen, 121 waren kinderen) brachten in totaal 173 begunstigden de levensmiddelen rechtstreeks in ontvangst. 95% van de begunstigden waren vrouwen die het gezinshoofd waren.


Wat levert mijn donatie op qua hoeveelheid?

"1 euro is gelijk aan KSH 120. Dit kan 1 pak maïsmeel of tarwemeel kopen en het kan een huishouden van 6-8 gezinsleden per maaltijd voeden. Daarom heeft elk huishouden gedurende 3 maanden het volgende nodig:

  • 1 bundel tarwemeel 12,5 euro
  • 1 bundel maïsmeel 12,5 euro
  • 25 kg rijst 19,2 euro
  • 5 kg suiker 10,5 euro
  • 5kg bakolie 7.9euros "


Hoe weet ik dat het geld daadwerkelijk wordt overgemaakt naar e-CATS?

Omdat e-CATS een heel jong initiatief is, zijn ze bezig met het verkrijgen van een certificaat dat ze valideert als een non-profitorganisatie en een aangewezen bankrekening krijgen. Op dit moment worden (mijn en) alle toekomstige donaties via TransferWise naar het persoonlijke account van Romano Iluku gestuurd. In de map (https://bit.ly/eCATSdocs) zal ik screenshots van transacties publiceren. Dit begint met de donaties die ik zelf heb gedaan om de uitwisselingsplatforms te testen. Dit geldt niet als volledig bewijs: voor volledige geldigheid heeft u ondertekende pdf-bonnen van banken nodig. Deze zullen niet publiekelijk beschikbaar zijn, omdat ze mijn persoonlijke adres bevatten, maar voel je vrij om ze te vragen met een bericht als je de behoefte voelt om dit te controleren.


Ik wil meer weten. Hoe kan ik contact opnemen?

Gebruik de e-mailknop hierboven om een bericht te verzenden. Deze pagina zal de komende dagen en weken worden bijgewerkt met meer informatie. Je kunt het rapport ook bekijken in de map: https://bit.ly/eCATSdocs of in het artikel op de Spirit in Action-website: https://bit.ly/ECATSSIA


Wat gebeurt er als er meer financiering is dan nodig is voor COVID-19-hulp?

"In de opening dat we veel donaties hebben ontvangen, is het plan om terug te gaan of vast te houden aan de visie en missie van e-CATS. Bloeiende en veerkrachtige gemeenschappen en hun omgeving. We gaan gezinnen ondersteunen met kleine bedrijfsbeurzen / fondsen van $ 250 om hun kleine bedrijf te runnen, voornamelijk boodschappen, groentenverkoop en fruit Veel van de families doen het heel goed in deze vorm van zaken, en hiermee kunnen ze hun huur, medische rekeningen voor zichzelf en hun kinderen betalen en betalen ook voor de kosten van hun schoolgaande kinderen. "


Wanneer komt het geld aan?

Financiering op dit platform wordt elke maand uitbetaald, meestal op de 15e. Ik streef ernaar om de donaties binnen 3 werkdagen na ontvangst van de financiering over te maken, waarvan een kwitantie in de map (https://bit.ly/eCATSdocs) zal worden gepubliceerd. Aangezien Transferwise in de tests heeft bewezen tijdig te werken, zou ik verwachten dat het binnen 1 dag arriveert bij het overzetten.


Wat gebeurt er momenteel?

Als je nu wilt weten hoe je donatie wordt gebruikt, kijk dan eens:


Getuigenissen

"Ik heb het geluk dat ik een jonge leider mentor / buddy ben - Romano Iluku als onderdeel van het Mandela Mile- programma voor leiderschapsontwikkeling, gekoppeld aan Initiatives of Change Switzerland via het Caux Peace and Leadership Program (hij kwam naar het Caux Forum in 2018) Romano is een buitengewone jongeman met een jong gezin die zijn economische ontwikkelingsproject dat mensen in Kenia's grootste sloppenwijk in Nairobi ondersteunt, heeft omgezet in een voedselbank die levens redt, gezinnen tegelijk, en nog steeds economieën en veerkracht opbouwt die uiteindelijk families te bevrijden van diepgewortelde armoede. Ik kan instaan voor hem, wat hij doet, en u zult directe actie steunen die levens redt en hoop voor de toekomst opbouwt "

- Nick Foster


Om u als donateur een directer beeld te geven van de mensen die met dit project geholpen zijn, heeft Romano enkele video's gemaakt:


eCATS is een programma voor economische ontwikkeling dat streeft naar armoedebestrijding door elementaire ondernemersvaardigheden en microbeurzen. Tijdens de huidige pandemie is het project veranderd in een voedselbank voor gezinnen in moeilijkheden.
€ 260

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Anonymous a year ago
€25
Anonymous a year ago
€25
Anonymous a year ago
€100
Sheila a year ago
€10
Anonymous a year ago
€25
Anonymous a year ago
€25
Anonymous a year ago
€100
Sheila a year ago
€10