Drostemannetje terug thuis in Haarlem

Drostemannetje terug thuis in Haarlem

Maatschappij

Created by :

Stadsiconen

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Stadsiconen
€ 1.065 of € 60.000
1.8% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Als Haarlem gastvrij is en mensen trots zijn op de stad, dan weet u dat het Drostemannetje na 85 jaar weer terug is. Om hem een definitief thuis te geven op een markante plek die onze skyline weer laat stralen is veel geld en afstemming nodig. Het mannetje is 2000 kilo zwaar en ruim 6 meter hoog en zal volledig aangepast en gereviseerd moeten worden en tegen alle invloeden van buitenaf moeten worden beschermd.

1. Zie het als investering in een uniek stuk buitenkunst dat trots en herkenning oproept. Wij nodigen iedereen, iedere Haarlemmer, elk bedrijf, iedere organisatie en instelling uit om te doneren. Geef het Drostemannetje een thuis. Als totaalkunstwerk voor de Hallen bijvoorbeeld. 60.000 euro voor de aanschaf van een van de grootste en oudste neonreclames ter wereld is echt een koopje. En waarom meedingen naar onbetaalbare neonkunst van Bruce Nauman als u een echte Cassandre van neon in huis kan halen. Posters en ontwerpen van de Franse ontwerper gaan op dit moment voor 120.000 euro van de hand. En grif ook!

2. Of wees een Droste-parent en word donor. Adopteer een origineel deel van de neoninstallatie. U krijgt voor 2000 euro een gelimiteerde en genummerde zeefdruk waarop is aangegeven van welk deel van het Drostemannetje u donor bent. In wezen zijn we alle Haarlemmers in hart en nieren tenslotte een Drostemannetje.
3. Voor 1500 euro kunt u ook meedingen naar een gepersonaliseerd 3D-Drostemannetje dat de naam van uw bedrijf of organisatie verder uitdraagt.

4. Of u schaft als relatiegeschenk een van de kleinere 3D-modellen van het Drostemannetje aan. Dat kan al in prijzen variërend van 50 tot en met 250 euro.

5. Uw naam doet ook veel. Elke donatie verzekert u van een plek in de erelijst van donateurs die over 85 jaar door iedere bezoeker aan onze stad nog te herkennen is als het nobele initiatief om het Drostemannetje nog voor de kerst van 2016 een thuis mee te geven.