Dreamocracy

Steun jij ons?

Maatschappij

Created by :

Dreamocracy

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Dreamocracy
€ 10.679 of € 21.100
50.6% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Over Dreamocracy

De grote aantallen vluchtelingen die vorig jaar Europa binnenkwamen, waren voor veel mensen reden tot grote zorgen. Niet voor ons; Alinda, Judith, Mayke en Nynke. Wij maakten ons al veel langer zorgen over de staat van de westerse democratie en zagen in deze toestroom van mensen die vluchtten voor dictaturen en situaties waarin zij niet vrij konden zijn een kans.

In hun thuisland vochten ze voor vrijheden en democratie, vanuit deze ervaringen kunnen zij onze jongeren als geen ander vertellen waarom vrijheden en democratie het waard zijn om voor te vechten. Hierbij houden ze rekening met het feit dat vrijheden ook in Nederland niet voor iedereen gelijk verdeeld zijn en dat onze democratie niet perfect is.

Wij ontwikkelen Dreamocracy, een onderwijsprogramma voor middelbare scholieren over vrijheid en democratie. Hierin maken vluchtelingen, die wij Real World Experts noemen, jongeren bewust van de on-vanzelfsprekendheden ervan. Vervolgens denken wij met de jongeren na over manieren om de democratie in hun omgeving (van dichtbij tot veraf) te versterken. Het blijft niet bij denken, wij begeleiden hen bij het opzetten van een actie gericht op een zelfgekozen thema.
Kijk voor meer informatie over Dreamocracy op www.dreamocracy.nl.

Wie zijn wij?

Dreamocracy wordt ontwikkeld door Pit, een bureau voor maatschappelijke vraagstukken. Pit bestaat uit vier jonge, gedreven, sociaal-wetenschappelijk geschoolde dames die bruggen kunnen slaan binnen uiteenlopende thema’s. Wij geloven dat iedereen op zijn eigen manier een steentje kan bijdragen aan de ontwikkeling van de maatschappij en daarmee van zichzelf. Voorwaarde is een gevoel van eigenaarschap over zijn/haar omgeving. Kijk voor meer informatie over Pit op www.wijzijnvanpit.nl.

Fases

Fase 1 - Financiering rond krijgen, door middel van crowdfunding & fondsenwerving.
Fase 2 - Ontwikkeling programma en werven, selecteren en trainen Real World Experts
Fase 3 - Draaien pilots en bijschaven van programma na evaluatie
Fase 4 - Officiële start van programma
Fase 5 - Uitvoering programma. Dreamocracy uitvoeren in minimaal 75 klassen tot 2019, hierna uitbreiden.Waarom crowdfunding?
We denken dat er voldoende draagvlak is vanuit de Nederlandse bevolking om een deel van dit programma te financieren. Er is veel bezorgdheid over de houdbaarheid van de democratie zoals we haar kennen. De redenen voor de bezorgdheid hebben vaak een politieke kleur, de bezorgdheid zelf niet. Op dit laatste spelen wij in door middel van dit programma en we vermoeden dat er veel mensen/bedrijven zijn die ons hierin willen steunen. Deze steun helpt ons ook bij het aanschrijven van fondsen en subsidieverstrekkers: hoe meer draagvlak, hoe beter.

Crowdfunding is een fondsenwervingsstrategie die snel is en minder bureaucratie met zich meebrengt dan bijvoorbeeld het doen van fonds- en subsidieaanvragen. Omdat we graag snel willen beginnen en niet alleen afhankelijk willen zijn van allerlei bureaucratische processen, kiezen we (ook) voor crowdfunding.

Wij houden van persoonlijke relaties met sponsoren, met jou dus! We willen graag weten waar de steun die we krijgen vandaan komt en welke redenen hierachter zitten. Met crowdfunding houden we makkelijker persoonlijk contact met jou. Door korte lijntjes  te houden, zijn we op de hoogte van jouw beweegredenen en sta jij dichtbij het programma dat jij hebt gesponsord.

Welk bedrag hebben we nog nodig?
We crowdfunden een bedrag van minimaal €21.100. Dit is niet het volledige bedrag dat nodig is voor het ontwikkelen van Dreamocracy. Het resterende bedrag hopen wij binnen te krijgen door het aanvragen van fondsen en subsidies.

Waar besteden we jouw geld aan?

•    Ontwerpen van spel- en lesmaterialen
•    Trainen en begeleiden van Real World Experts (gastdocenten)
•    Draaien van pilots
•    Ontwerpen en bijhouden van het online platform

Als we meer geld ophalen dan…

•    Kunnen we meer en betere ervaringsgerichte games ontwikkelen.
•    Kunnen we onze docenten nóg beter (specialistisch) trainen.
•    Kunnen we de beste ideeën van de jongeren ondersteunen met een startbudget.
•    Kunnen we Dreamocracy voor een lager tarief aan de scholen aanbieden.


Wat investeren we zelf?
    
We investeren zelf tijd om de rode lijnen en de lessen uit te denken, fondsen te werven. Daarnaast investeren we geld in het laten ontwerpen van het logo en huisstijl van Dreamocracy, de crowdfunding en zijn we continu bezig met het bijhouden van kennis. Zo investeren we zelf bij elkaar zo’n €25.000!

What’s in it voor donateurs?  

 
Individuele donateurs
Allereerst: een nieuwe generatie die om kan gaan met verschillen en snapt dat vrijheid en democratie geen vanzelfsprekendheden zijn. We houden donateurs zoveel mogelijk persoonlijk op de hoogte van de vorderingen van Dreamocracy en doordat The Pith of Learning een stichting met ANBI-status is, zijn giften aftrekbaar van de belasting. Deze symbolische bedankjes kun je daarnaast van ons verwachten:


  • € 10,- tot € 49,-               Persoonlijk handgeschreven bedankkaart met Dreamocracy-sticker.
  • € 50,- tot €149,-              Stoere linnen tas met logo van Dreamocracy, gedrukt door Loenatix.
  • €150,-  tot €249,-            Je wordt uitgenodigd bij een verrassend donateursdiner.
  • Vanaf €250,-                    Je wordt uitgenodigd bij een verrassend donateursdiner én krijgt de stoere linnen tas met logo van Dreamocracy, gedrukt door Loenatix.


Bedrijven

Om Dreamocracy op te zetten zijn we op zoek naar bedrijven die hun maatschappelijke rol willen vervullen. Kies de manier die bij uw bedrijf past:
1.    Doneer (structureel) een bedrag en draag bij aan het ontwerpen van spel- en lesmaterialen, het draaien van pilots, het ontwerpen en bijhouden van de digitale omgeving en de algemene coördinatie van Dreamocracy.
2.    Word sponsor van de Real World Experts en betaal hun trainingstraject. De werving, selectie, training en begeleiding kost €1000 per Real World Expert.
3.    Word sponsor in natura en draag bijvoorbeeld bij aan het ontwerpen van de digitale omgeving en fysieke materialen.


Wat krijgt u hiervoor terug?
1.    Uw bedrijf draagt bij aan een relevant maatschappelijk doel. Uw partners, klanten en werknemers zullen met groter plezier met en vóór u werken, omdat u oog heeft voor de maatschappij!
2.    Om u en uw werknemers te bedanken, komen we graag langs om een workshop of lezing te organiseren, als u ervoor kiest om Real World Experts te sponsoren zullen zij hier uiteraard deel van uitmaken!
3.    We vermelden uw bedrijf graag als officiële sponsor van Dreamocracy.
4.    Omdat The Pith of Learning een ANBI-status heeft, zijn uw giften aftrekbaar van de vennootschaps- en inkomstenbelasting.

Wilt u ons steunen en heeft u ideeën die hier niet bij staan? Neem contact met ons op, er is veel mogelijk!