€ 960 19.2%
from € 5.000
Still 35 day(s)

Share page on:

Vanaf 10 maart tot en met het einde van de Europese verkiezingen ga ik met het project Door Europa op pad door de Europese Unie. Tijdens deze reis ga ik op zoek naar persoonlijke verhalen in verschillende steden, regio's en landen. Verder ga ik ook in gesprek met ondernemers, bankiers, politici en activisten. Maar bovenal ga ik in gesprek met de gewone Europeaan. Van studenten in de kroeg in Berlijn tot de hardwerkende boer in Zuid-Italië. Zo kan dit project een breed palet aan invalshoeken en meningen over de Europese Unie opbouwen en het op deze manier mogelijk te maken voor lezers hun eigen beeld over de Europese 'ziel' op te bouwen.


De Europese cultuur is oud en heeft een lange historie. Is dat een gedeelde historie of is het juist iets van elk land apart. De vraag is eigenlijk: zijn we meer verenigd of zijn we toch meer verdeelt als het aankomt op ons Europeaan zijn.


Hier kan natuurlijk niet los van worden gezien dat de Europese Unie ook uitdagingen of mankementen heeft. Migratie, het waarborgen van democratie en economisch beleid in de Noord-Zuid verhouding. Al deze zaken worden tijdens Door Europa ook uitgelicht vanaf twee invalshoeken. In gesprek gaan met deskundigen en ervaringsdeskundigen en zelf een kijkje gaan nemen en in gesprek gaan met de mensen die hier direct door worden getroffen.


Alle verhalen die ik verzamel tijdens deze reis worden gepubliceerd op de website dooreuropa.com en op social media. Zo kan dit project bijdragen aan een groter bewustzijn en een beter geïnformeerde mening over de Europese Unie.