Meidenclub uit achterstandswijk zoekt investeerders

Deze meiden hebben een doel en dat is geld verdienen om naar een trampolinepark te kunnen gaan. Hoe gaan ze aan geld komen? Ze willen een beautysalon opzetten! Wil jij ook investeren? Doneer!

Kinderwelzijn

Created by :

Stichting Mixclubs

Location:

Leiden, Nederland

€ 0 of € 5.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Kinderen uit achterstandswijken hebben weinig tot geen leuke uitjes omdat daar simpelweg geen geld voor is. Met het ondernemerschapsprogramma van Stichting Mixclubs krijgen ze de kans om bijvoorbeeld naar een pretpark te gaan door er zelf voor te werken. Zo krijgen zij meteen de juiste mindset en vaardigheden om nu en later mee te kunnen doen aan maatschappij, school en arbeidsmarkt. 


Deze meiden hebben een doel en dat is geld verdienen om naar een trampolinepark te kunnen gaan. Hoe gaan ze aan geld komen? Ze willen een beautysalon opzetten! En wel een hele professionele! Maar kunnen kinderen van hun leeftijd dat wel? Ja zeker wel. Ze bellen namelijk professionals en ondernemers op om langs te komen voor advies en hulp. Zo proberen ze nu in contact te komen met beautyvlogger Nikki.


Ze hebben wel investeerders nodig om de salon op te zetten. Denk bijvoorbeeld aan make-up, nagellak en haarspullen, maar ook aan huur van een ruimte en beautysalonmeubelen. Ook belangrijk is dat er reclame gemaakt kan worden met posters, flyers en banners. 


Het ondernemerschapsprogramma bestaat uit brainstormen, solliciteren voor een functie, bezoek aan ondernemers en professionals, alles regelen wat met het opzetten van de beautysalon te maken heeft, een ondernemerschapsmedaille uitgereikt krijgen. Ook worden de kinderen geholpen met concentreren, doorzetten en sociale en emotionele problemen. De kinderen krijgen zoveel mogelijk mee wat hen helpt om nu en later betere aansluiting te vinden bij maatschappij, school en arbeidsmarkt.