Die ene dag in het jaar is van mij!

Help ons mee bij de totstandkoming van een verhalenboek over het leven van jonge mantelzorgers en hun werkelijke (ondersteunings)behoefte. Wij hebben het geld nodig om de boekjes te kunnen ontwerpen, schrijven, drukken en aan te kunnen bieden. Vanaf 75 euro krijgt u zelf ook een exemplaar.

Maatschappij

Created by :

Een Idee

Location:

Borculo, Nederland

€ 610 of € 6.000
10.2% funded
139 day(s) left

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Vanaf 4 euro kunt u  een donatie doen.

Vanaf 75 euro krijgt u een boek toegestuurd. 

Vanaf 1000 euro ben je partner, kom je op de cover van het boekje en krijg je 15 boekjes. 


Iedereen heeft er wel mee te maken in zijn of haar omgeving, jonge mantelzorgers die zich vanuit hun hart voor familie inzetten. Soms betreft het eenvoudige klusjes, zoals een keer boodschappen doen of een paar uurtjes huishouding in de week. Maar mantelzorg bestaat in

vele gradaties en achter een voordeur gaat vaak een zorg schuil die dag en nacht doorgaat, week in week uit, jaar in, jaar uit. Dat dit een zwaar is, behoeft geen uitleg.


Er bestaat geen opleiding voor mantelzorger, veel gebeurt vanuit het hart en de praktijk. Maar dat wil niet zeggen dat jonge mantelzorgers hun zorg niet willen delen. In onze Gemeente Berkelland zijn ook veel jonge mantelzorgers actief, ouders die voor hun thuiswonende kinderen

zorgen en kinderen die voor hun ouders zorgen. Er is echter nog te weinig zicht op de werkelijke (ondersteunings)behoefte van deze zorggroep.


Daarom willen we een boek maken met de echte verhalen van de jonge mantelzorger, hun eigen ervaringen die ze hiermee met anderen kunnen delen. Hun verhalen moeten ook richting geven voor de beleidsmakers. Niet alles immers loopt ‘volgens de bedoeling’. 

Inmiddels zijn er al 7 jonge mantelzorgers opgestaan, die hun persoonlijke verhaal met ons willen delen en de eerste interviews zijn gedaan. 


Dit boek presenteren we op de eerstvolgende dag van de mantelzorger, te weten 10 november 2019.

Tevens zal 15 procent van de opbrengst van het boek ten behoeve komen van het nieuwe mantelzorgknooppunt in de Gemeente Berkelland.


Deel daarom de zorg van mantelzorgers! Help mee aan de totstandkoming van het verhalenboek.

Ondersteun dat mantelzorgers een onbezorgd hebben moment waarop ze even kunnen wegdromen in een boek.


Dank voor uw bijdrage,


Marleen Kosterink (sociaal ondernemer - Een Idee) & Rob Weeber (tekstschrijver - vanatoto)