Maatschappij   

Aangemaakt door :

Casper Roegans

Locatie:

Nunspeet, Nederland

Casper (motorisch gehandicapt, 55 jaar) maakte 3 jaar geleden een belofte bij het sterfbed van zijn moeder om geld in te zamelen voor het KWF. Inmiddels heeft hij deel 1 voltooid tot Bordeaux (1800 km). Volgend jaar volgt deel 2 naar Santiago.Help hem zijn reis en belofte waar te kunnen maken.

De Roegans … een Rare Vogel.


Hij voelt dat hij naar het Zuiden moet trekken. Niet vanwege zijn instinct, maar vanwege de belofte die hij 3 jaar geleden maakte op het sterfbed van zijn moeder, waarna ze overleed aan Kanker. Het is zijn missie geworden voor de rest van zijn leven:


“ The promise of my life, to help others survive "


Casper Roemers (55 jaar) gaat hij in 2019 op pelgrimstocht naar Santiago de Compostella om geld op te halen voor het KWF. Voor veel mensen is deze reis mentaal al een persoonlijke overwinning. Voor hem wordt het ook een lichamelijke overwinning, want hij is geboren met een motorische handicap, waardoor hij een zwakke spierspanning heeft.


" If you can dream it, you can achieve it”

                      

Al 22 jaar traint hij door 2000 kilometer per jaar te lopen, en nu zal hij 150%  van deze afstand gaan afleggen ….

in 3 maanden tijd! Dat betekent praktisch de dagelijkse afstand van de Nijmeegse Vierdaagse... maar dan 90 dagen lang…


Hoe kun je ondanks een klein netwerk binnen 3 maanden 10.000 euro inzamelen?


Casper heeft een klein sociaal netwerk; overdag is hij op de dagbesteding. Wanneer mensen die hem (nog) niet kennen willen meehelpen, kan hij de belofte aan zijn moeder toch waarmaken.


PS Recentelijk had Casper zelf een plek bij zijn lip die er dan weer wel en dan weer niet was. De plek is weggehaald en de professor gaat er aan werken, het kan nog zijn dat er een operatie nodig is. De aanname is dat dit toch kanker zou KUNNEN zijn. Gelukkig kan zijn reis toch doorgaan. Verplegers van het ziekenhuis hebben al aangegeven hem te willen sponsoren.


Zijn hoop is om tenminste 10.000 euro te kunnen ophalen voor het KWF. Je kunt rechtstreeks doneren op zijn actiepagina bij het KWF: <a href="https://acties.kwf.nl/fundraisers/casperroemers/roegans--santiago-de-compostella" target="_blank" style="background-color: transparent; color: rgb(17, 85, 204);">https://acties.kwf.nl/fundraisers/casperroemers/roegans--santiago-de-compostella</a>


Waarvoor is deze crowdfundingsactie?

De doneerbutton op deze pagina is voor de kosten die hij moet maken om de reis te KUNNEN ondernemen. De grootste kosten zijn het karretje waar hij zijn bagage in meeneemt. En ook al heeft hij een pop-up tent mee, het zal lastig zijn voor hem om deze weer in zijn karretje te krijgen. Een goede nachtrust in een betaalbare accommodatie zal fijn zijn voor zijn sportieve prestatie. Daarvoor is deze crowdfundingactie.

Echter het uitgangspunt is natuurlijk dat het meeste geld naar de actiepagina bij het KWF gaat.


Je kunt een specificatie lezen op de site https://www.roegans.nl/

.

€ 675 van € 5.000
13.5% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.