Kinderwelzijn   

Created by :

Frands

Location:

Leiden, Nederland

Frands steunt kinderfonds Franniez

Wij zijn 6 studenten van de Hogeschool Leiden en wij gaan zo veel mogelijk geld proberen op te halen voor Franniez. Franniez is een goed doel dat moed, troost en houvast biedt voor chronisch zieke kinderen. Dit doen zij door middel van een verzamelsysteem van beloningen voor elke vervelende behandeling.

Hallo!


Wat leuk dat u op onze pagina komt kijken! 


Wij zijn 6 eerstejaarsstudenten van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden: Daan, Tessa, Loek, Jolijn, Eva en Stijn.

Onze namen zeggen u natuurlijk niks, maar dat maakt ook niet uit, waar het hier om gaat is het goede doel waarvoor wij proberen zo veel mogelijk geld op te halen. 

Franniez is een goed doel dat zich inzet voor chronisch zieke kinderen? Nu hoor ik je denken: Dit doen al zoveel mensen, waarom is Franniez nou zo speciaal?"

Franniez zag 5 jaar geleden dat er allerlei hulpmiddelen waren voor kinderen met kanker en bepaalde hart en vaat ziekten. 

Wat opviel is dat er verschillende soorten hulpmiddelen waren voor verschillende soorten ziekten. Hier wilde Franniez iets aan doen. Er werd een verzamelsysteem ontwikkeld voor alle chronisch zieke kinderen: de Franniez-spiraal. Dit is een spiraal waar je voor elke vervelende behandeling die je moet ondergaan een trede aan kan toevoegen. Hieronder zie je een paar voorbeelden. 

De reden dat wij als studenten hebben gekozen om dit goede doel te helpen was heel simpel: Er zijn 400.000 chronisch zieke kinderen in Nederland, waarvan 20% ernstig. Dit zijn dus 80.000 ernstig chronisch zieke kinderen.... Voor ons was de keus dus snel gemaakt. Wij hopen voor u ook. Elke donatie helpt natuurlijk mee, maar er zijn een aantal bedragen waar we een fysiek doel aan kunnen koppelen. Voor 12,00,- kan Franniez een spiraal met alle benodigdheden om hem te vullen leveren aan een chronisch ziek kind. Bij Franniez gaan we ervan uit dat een chronisch ziek kind gedurende zijn eerste 18 levensjaren gemiddeld 3 spiralen nodig heeft. Dit kost ongeveer 35,00,-. Natuurlijk helpt elke donatie mee, maar dit zijn de bedragen waarmee we direct iets kunnen betekenen voor deze kinderen.


Helpt u ook een handje mee?Team Franniez 


€ 25 of € 3.000
0.8% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Regine 3 years ago Veel succes, Stijn en studiegenoten!
€25
Regine 3 years ago Veel succes, Stijn en studiegenoten!
€25