Wens   

Created by :

loek knippels

Location:

, France

MIDDENKUNST VAN LEVEN

De Stichting Internationaal Holistisch Centrum bestaat inmiddels ruim 30 jaar. Heeft lang zich vooral gericht op educatie in coachng en counseling vanuit de holistische filosofie. Honderden mensen hebben de opleiding gevolgd.

Daarna zijn de oprichters: Loek Knippels (1949) sociaal-pedagoog/therapeut/schrijver en Peter-Jan In der Rieden (1950) counselor vertrokken naar de Dordogne. Hebben tevens jarenlang homo's vanuit Islamitsiche landen ondersteund via skype-coaching om hen te bemoedigen om weer een eigen leven op te bouwen en indien nodig wegwijs te maken naar studiemogelijkheden in Europa. Op dit moment hebben zij zelf een Iraanse homoman in huis genomen die hier in vrijheid zijn toekomst wil vormgeven. Ook binnen het op te richten centrum.

De volgende activiteiten vinden plaats binnen het centrum:

  1. Workshops rondom zelfreflectie, groei en bezinning op het eigen leven;
  2. Trainingen gericht op specifieke doelgroepen;
  3. Winkel et exclusieve herenmode, ontworpen door jonge getalenteerde ontwerpers die duurzaam werken met eerlijke materialen;
  4. Verkooppunt voor exclusieve sieraden gemaakt door getalenteerde ontwerpers wereldwijd;
  5. Retreats voor mensen die terminaal zijn en hun 'geestelijk testament' willen bespreken en vastleggen op video n.a.v. een diepgaand gesprek met Loek Knippels;
  6. Kamerconcerten rondom jonge veelbelovende musici die in een intieme ambiance hun kunsten willen tonen.
  7. Mensen met een beperking die in kunstateliers werken uitnodigen om hun werk in de winkel te koop aan te bieden (deels sociale functie, regionale functie)


Voor al deze activiteiten zoeken we passend ehuisvestng. We hebben een pand op het oog wat geschikt is om deze activiteiten onder te brengen.

Na de crisis van 2008 zijn de oprichters van de Stichting IHC echter alles verloren (meer dan een miljoen euro) en moesten zij tijdelijk ' vluchten'  naar Nederland om te voorkomen dat ook de auto en de persoonlijke spullen openbaar verkocht zouden worden.

Jarenlang volgde een depressie om uiteindelijk weer uit de put te klauteren en opnieuw de krachten en inspiratie te bundelen om er te zijn voor de medemens.

Ons adagio is dan ook: 'GELUK IS JE GEBOORTERECHT'


Met het Centre l'Art de Vivre willen we mensen attenderen op het volgende: LEEF HET ULTIEME VREUGDEVOLLE LEVEN WAARVOOR JE GEBOREN BENT.
Bewustwordingscentrum waar tevens jonge ontwerpers de kans krijgen hun unieke, duurzame producten op de markt te brengen, naast training en retreats in de Dordogne.

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.