Created by :

Stichting Buddyhuis

Location:

,

De BuddyBeer biedt troost als een gezin geraakt wordt door kanker

Motivation

De BuddyBeer is bedoeld als ‘verzachter’ in het proces dat ouders en kinderen doormaken bij een behandeling voor kanker. De ouder die moet worden opgenomen, krijgt van haar kind(eren) de BuddyBeer mee naar het ziekenhuis. Kinderen ervaren dat als troostend: mama of papa is niet alleen in het ziekenhuis. Daarnaast heeft de BuddyBeer een narratieve functie: het helpt de ouder om kinderen te vertellen wat zij meemaakt in het ziekenhuis. Zo kan de ouder foto’s of video’s maken van alles wat de BuddyBeer beleeft in het ziekenhuis. Voor optimaal gebruik van de BuddyBeer zullen er door artsen en verpleegkundigen ook fimpjes gemaakt worden van BuddyBeer in het ziekenhuis.

 

De eerste BuddyBeren zijn gestart met hun nieuwe baan

De eerste 400 beren zijn gearriveerd in ziekenhuizen en elke beer wordt toegewezen aan een zieke papa of mama. Vanaf dat moment zullen de BuddyBeren 24 uur per dag klaar staan om hun bijdrage te leveren. Omdat er hoge eisen gesteld worden aan een BuddyBeer volgde een intensieve selectieronde waarbij alleen de beren met de allerbeste sociale vaardigheden geschikt zijn bevonden. De beren die door de selectie zijn gekomen, zijn uitgerust met speciale BuddyBeer t-shirts zodat zij duidelijk te herkennen zijn.

 

We hebben veel meer BuddyBeren nodig, daarom gaat de werving & selectie door! Wilt u hier uw steentje aan bijdragen? Doe dan mee en doneer een BuddyBeer!

Italian Trulli
undefined
€ 0 of € 10.000
0% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.