Borealis Abonnement

Cassettes Borealis Project

Kunst & cultuur

Created by :

Borealis Project

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Borealis Project
€ 36.728 of € 30.000
122.4% funded
468 day(s) left

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Wat is het toch met het bos? Zodra je een stap tussen de bomen zet, verandert er iets. De lucht wordt anders, de geluiden klinken anders. Het bos is een plek waar je je veilig kan voelen, omringd door hoge bomen, het rustgevende geruis van de bladeren, de koelte op een hete zomermiddag. Maar een bos is ook een plek die mysterieus kan zijn, angstaanjagend zelfs. Sinds onze voorvaderen uit de bomen klommen en de savanne in trokken is de mensheid gefascineerd door het bos.
Journalist Jelle Brandt Corstius en fotograaf Jeroen Toirkens zullen de komende vier jaar die bossen bezoeken. Ze gaan op zoek gaan naar de verhalen en de mensen in de bossen. Wie wonen er? Hoe wonen ze? En hoe verhouden de inwoners zich tot het woud? Daarbij richten zij zich op de boreale zone van het Noordelijk Halfrond, een cirkel van voornamelijk naaldbomen die zich uitstrekt over Europa, Azië en Noord-Amerika. Dit bos wordt ook wel taiga genoemd.
Je kunt je abonneren op ons project. Je ontvangt dan een bijzondere cassette die we hebben laten ontwerpen in Zweden. De cassette is gemaakt van berkenhout uit de taiga en bevat zeven vakjes. De komende vier jaar sturen we na iedere reis een item op dat met onze reis te maken heeft. Dat kan een object zijn dat wij tijdens een van onze reizen hebben meegenomen. Of het kan een exclusief essay zijn van Jelle, of een mooie print van Jeroen. Ook nodigen wij onze abonnees elk jaar uit voor een lezing waar wij verslag doen van onze avonturen. Aan het eind van het project maakt ons boek Borealis de cassette compleet. Er worden maximaal vijfhonderd cassettes vervaardigd.

Groeten van, Jelle Brandt Corstius en Jeroen Toirkens