€ 3.605 26%
van € 14.000
laatste dag

Deel pagina via:


Na een jaar van voorbereiding zijn wij als tweelingzussen, samen met Wout Veldstra, voormalig stadsecoloog Groningen, en voorzitter van stichting Steenbreek, gestart met het ontwikkelen van een voedselbos op de voormalige boomkwekerij in Glimmen. Marlies heeft als tuin- en landschapsontwerper een prachtig ontwerp gemaakt voor het Voedselbos. Daar willen we graag mee aan de slag. Echter staan er nog zo’n 3000 kwekerijbomen op het perceel. Een aantal eetbare soorten krijgen een plek in ons ontwerp. Voor de overige bomen moeten we een nieuwe plek vinden om te voorkomen dat ze door de versnipperaar moeten! In de zakken waar ze in staan vrezen wij dat ze komend seizoen niet overleven. 


Daarom starten we op de Nationale Groendag 20 september 2018 met onze Bomenactie. Ongeveer een derde van de bomen zijn geschikt voor verkoop en de resterende bomen willen wij graag met jouw hulp doneren aan maatschappelijke projecten. Een eerste project hebben we al gevonden: de ecologische zorgboerderij de Mikkelhorst, waar onze bomen schaduw gaan geven aan de dieren. Help je mee om het Voedselbos te Glimmen een vliegende start te geven, deze bomen een tweede leven en je steentje bij te dragen aan een leefbare, groene wereld?  


Alle donaties zijn welkom! Met een bedrag van 100 euro kun je een grote boom doneren aan een maatschappelijke project, voor 50 euro een kleine boom en voor 25 euro een algemene bijdrage voor het voedselbos initiatief. Bij een donatie van 250 euro of hoger willen wij je graag extra bedanken met een persoonlijke rondleiding of een vermelding op onze website en/of in een social media bericht. Wij nemen dan contact met jou op (alleen mogelijk bij een niet-anonieme donatie). 


Met jouw donatie zorgen wij ervoor dat de boom een nieuwe plek krijgt in een mooi project in Noord-Nederland. Goed voor de boom, voor het klimaat en bovendien een steun in de rug voor het Voedselbos te Glimmen én bijvoorbeeld voor De Mikkelhorst. Doneren kan via de oranje knop 'Doneer' links-bovenin deze pagina. Heel hartelijk bedankt!


Op zaterdag 29 september 2018 geven wij als onderdeel van deze bomenactie een rondleiding op het perceel en kun je de bomen en onze plannen bekijken. Kom je ook? Geef je dan op via contact@voedselbosglimmen.nl. Lukt deze datum voor jou niet? Ook in het voorjaar 2019 zullen er nog rondleidingen worden georganiseerd.


Wil je liever een boom kopen voor je eigen landgoed of project? Dit kan via: https://www.voedselbosglimmen.nl/bomenactie/ onder het kopje "Koop een boom" en gaat niet via deze doneerpagina.


Wil je geen boom kopen of doneren, maar wil je wel graag dit initiatief steunen? Deel dan ons project met vrienden en kennissen! Dit kan je doen door de buttons te gebruiken "deel pagina via" aan de linkerkant.


Het (nog te realiseren) ontwerp voor het Voedselbos te Glimmen: 

De kwekerijbomen:

De initiatiefnemers: Marlies en Madeleine Duran