Biba - VOOR ROOD

DONEER VOOR EEN VERBETERING VAN DE DIAGNOSTIEK VAN DE ZIEKTE VAN LYME - Mijn grote gappie Laurens, a.k.a. Rood, is op veel te jonge leeftijd van ons heengegaan. Rooie ik ga tot het gaatje op 30 september a.s.!

Gezondheidszorg

Created by :

Robbert Kal

Location:

Haarlem, Nederland

Connected to:

Minke voor Rood
€ 585 of € 250
234% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Mijn grote gappie Laurens, a.k.a. Rood, is op veel te jonge leeftijd van ons heengegaan. Hij is na een lange lijdensweg overleden aan de gevolgen van de ziekte van Lyme, omdat de juiste diagnose (Lyme) jaren lang op zich heeft laten wachten. Wie weet hoe het gelopen was als de juiste diagnose eerder gekomen was. Misschien had Laurens dan nooit zoveel pijn gehad en had hij nu nog geleefd ….


Laurens liep de ziekte van Lyme lang geleden (toen deze nog minder bekend was) op. Jaren later is, met de huidige Nederlandse testmethoden, de ziekte van Lyme echter nog steeds erg moeilijk te detecteren, vanwege gebrek aan gedegen onderzoek. Dat onderzoek willen het Amsterdamse AMC en het Radboud UMC - onder noemer ‘Victory - gelukkig nu eindelijk gaan uitvoeren, maar daar is financiering voor nodig.


Opdat dit onderzoek er echt komt en in de toekomst hopelijk niemand meer het verschrikkelijke lot van Laurens hoeft te ondergaan, gaan wij (de vrienden van Rood) tot het gaatje en gaan wij dat geld ophalen! Hoe? Ik ren - in een peloton met meer dan 125 vrienden van Rood - 10 KM van de halve marathon van Haarlem op 30 september as. Allen in een KNALROOD 'Roodvooraltijd' shirt. Iedereen heeft zich gecommitteerd om minimaal 250 euro op te halen, dan schiet het al op.


Sponsor mij / doe een donatie en steun hiermee dit goede doel!

 

Our hearts blead red,

we will never forget!