Belang Soroptimisten in beeld

Omdat vrouwen en meisjes wereldwijd dezelfde kansen als mannen verdienen op toegang tot onderwijs, zeggenschap over schoon drinkwater en economische zelfstandigheid.

Vrouwenemancipatie

Created by :

Liesanne de Haan

Location:

Groningen, Nederland

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

All the information (Tittle, description and content) is auto-translated using Google Translate.

Waarom uw hulp nodig is

Een vreedzame wereld, waarin zowel mannen als vrouwen de vrijheid krijgen om hun ambities te verwezenlijken, dat wil toch iedereen? Toch is dit niet hoe de werkelijkheid in elkaar steekt. Vrouwen en meisjes hebben op veel plekken wereldwijd nog een achterstand als het gaat om toegang tot onderwijs of het hebben van economische zelfstandigheid. Wij zijn Brigitte, Mariska en Liesanne studenten Communicatie aan de Hanzehogeschool te Groningen. Voor onze specialisatie Mediastiek produceren wij aankomend halfjaar een documentaire voor de Soroptimisten. Dit is een organisatie die zich wereldwijd inzet om de positie van vrouwen te verbeteren. De Soroptimisten willen een wereld waarin mensenrechten worden gerespecteerd, ook voor vrouwen. Een wereld waarin vrouwen en meisjes dezelfde kansen krijgen als mannen om hun dromen en wensen in vervulling te laten gaan. Dit doen zij doormiddel van onderwijs, economische en politieke bekrachtiging. Vrouwen krijgen op deze manier de kans om mee te werken aan betere leefomstandigheden in hun dorpen. Deze organisatie heeft al tal van succesvolle projecten opgestart en afgerond en in de afgelopen vijf jaar wereldwijd 1.687.447 vrouwen en meisjes geholpen. De aankomende twee jaar staan bij de Soroptimisten in het teken van Women, Water & Leadership. Er zullen ten minste vijf projecten in vijf continenten gesteund worden met als doel vrouwen en meisjes de kans te geven een rol te spelen in watermanagement. De Soroptimisten zijn afhankelijk van fondsenwerving voor zowel hun eigen projecten als de projecten die zij steunen. Voor die fondsenwerving zijn zij weer afhankelijk van naamsbekendheid. Dit is waar ons verhaal begint. Onze bijdrage heeft alles te maken met deze naamsbekendheid. Door een documentaire te maken over wat deze organisatie doet en dit in beeld te brengen zullen zij hun naamsbekendheid kunnen vergroten en meer fondsen kunnen werven. Deze documentaire produceren wij geheel op vrijwillige basis. Wij hebben echter wel steun nodig van anderen om dit te kunnen realiseren. Elke bijdrage is wenselijk om deze mooie documentaire te kunnen maken. Uw steun helpt ons zichtbaar te maken hoe belangrijk deze projecten zijn en welke invloed ze hebben op het dagelijks leven van duizenden vrouwen en meisjes wereldwijd. Wij zijn daarom ook ontzettend dankbaar voor elke bijdrage. Helpt u ons ook mee?