Basmat Noor, vredesonderwijs in Syrië

Basmat Noor, vredesonderwijs in Syrië

Maatschappij

Created by :

Dar al Yasmin

Location:

Netherlands, Netherlands

Connected to:

Dar al Yasmin
€ 0 of € 6.500
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Er leven nog heel veel kinderen in Syrië, die onderwijs nodig hebben. Wij steunen de Syrische school Basmat Noor. Het is een school waar iedereen welkom is en waar veel aandacht wordt besteed aan sociale en individuele ontplooiing. Het is de nieuwe generatie die hier wordt opgevoed en die Syrië zo hard nodig heeft ná de oorlog. Basmat Noor is een school die radicaal voor vrede kiest.

Basmat Noor heeft nu een school geopend in het stadje Hass, zo'n 60 kilometer van Idlib, in het noorden van Syrië. In Hass wonen veel kinderen die slachtoffer zijn van een bombardement dat daar eind vorig jaar plaatsvond. De onderwijzers wonen grotendeels in Idlib en hebben vervoer nodig. Nu wordt er een busje gehuurd, maar dat is duur. Met een eigen groepsauto (14 persoons) is de afstand goed te overbruggen. Zo'n auto lijkt luxe, maar is in deze situatie echt noodzakelijk omdat er geen OV is.