Ondernemerschap   

Aangemaakt door :

Bar Buka Amsterdam

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Where girls meet! Mijn idee is om een thuishaven te creëren voor vrouwen. Help mee om zo snel mogelijk de deuren te kunnen openen!

Where girls meet

Ik ben Marianne, kersverse onderneemster met liefde voor de horeca. En vrouwen. In de Amsterdamse Pijp ga ik mijn eigen vrouwencafé beginnen, een plek waar acceptatie en jezelf zijn centraal staat. Op 1 januari heb ik de sleutel ontvangen, ik wil zo snel mogelijk de deuren openen en daar heb ik jou bij nodig!


Voor vrouwen, door vrouwen

Bar Buka zal zich gaan vestigen op de Albert Cuypstraat 124 en is geopend van woensdag tot en met zondag. Of je nu alleen komt of met een groep, als single of stel, voel je welkom in mijn bar. Vrouwen spelen een belangrijke rol binnen mijn concept en ik wil ze een platform bieden. Zo ga ik bijvoorbeeld bier schenken dat is gebrouwen door vrouwen en mijn huisstijl is bedacht en gemaakt door een team van vrouwen. Wil jij een avond jouw kookkunsten laten proeven, jouw kunst aan de muur zien hangen of plaatjes draaien? Mail mij: Bar Buka staat open voor jouw ideeën.


Het gezicht achter Bar Buka

Wie begint er een vrouwenbar? Misschien kom ik je bekend voor. Ik ben Marianne en ik ben al jaren trouwe fan van de gay scene. Toen ik jaren geleden voor het eerst uitging in een vrouwenbar, merkte ik hoe fijn het is om op een plek te zijn waar je met gelijkgestemden in de meerderheid bent. Ik heb meer dan 15 jaar in het bedrijfsleven gewerkt en onlangs besloten om het kantoorleven te verlaten en terug de horeca in te gaan. Ik ben er van overtuigd dat onze hoofdstad klaar is voor mijn bar, ik wil lesbisch Amsterdam nieuw leven inblazen. Ik ken de doelgroep en de regio, ik zie het als een unieke kans om in Amsterdam, een ruimdenkende stad, een plek te creëren voor vrouwen.


Waarom doneren?

Ik wil niet drastisch verbouwen, maar het huidige pand kan wel een opknapbeurt gebruiken en ik wil graag de bar laten aanpassen. Ik word dagelijks overspoeld via social media met vragen wanneer ik precies open ga, maar ik wil jullie natuurlijk wel ontvangen in een sfeervolle omgeving. Ik heb minimaal 30.000 euro nodig om van Bar Buka een plek te maken waar je nooit meer weg wilt.


Jullie donaties worden gebruikt voor:


  • Interieurinrichting en aanpassingen (zodat jij straks in een frisse bar bent)
  • Marketingcampagne (zodat je niet in je eentje staat)
  • Organiseren van een grootse opening (jij kunt daar bij zijn)
  • Voorraad van bitterballen en bier (geen bar zonder bitterballen en bier)
  • Koffiemachine (die is er nu nog niet, ja echt)


Met meer dan 45.000 euro ga ik Bar Buka inschrijven voor de Pride 2019 en gaan we varen met een boot.


Dit is het moment!

Mijns inzien is dit het juiste moment om een vrouwenbar in Amsterdam te openen. Ik ben super blij met de gevonden locatie in de Amsterdamse Pijp en met de komst van de NZ-lijn is de bereikbaarheid uitstekend te noemen. Niet alleen verwacht ik veel gasten uit Amsterdam, maar ook uit andere delen van Nederland en roze toeristen. Je kunt bij mij je favoriete magazine lezen uitkijkend over de Albert Cuypmarkt of rustig achter in de zaak borrelen. In de toekomst wil ik meerdere events organiseren, zoals het uitzenden van het WK vrouwenvoetbal, pubquizzen of speeddate avonden. Ook kun je bij Bar Buka terecht voor het vieren van je verjaardag of vrijgezellenfeestje.


What’s in it for you?

Doneren kan al vanaf 5 euro. Bij bedragen boven de 10 euro krijg je in ruil voor je donatie dranktegoed (bier, wijn of fris).

Je hebt drie maanden de tijd om dit op te maken.

10 euro of meer: 2 gratis drankjes.

25 euro of meer: 4 gratis drankjes en een portie bitterballen.

50 euro of meer: Je krijgt een uitnodiging voor één van de soft-opening avonden waarin we gaan warmdraaien +10 gratis drankjes. Kun je niet op één van de soft-opening avonden zijn? Geen probleem, dan maak je je tegoed een andere keer op.

100 euro of meer: Een uitnodiging voor de officiële opening, 20 gratis drankjes en een flesje True Colours piccolo cava (20cl). 

250 euro of meer: Een uitnodiging voor de officiële opening + uitnodiging voor de Gay Pride Boot (onder voorbehoud en beperkt aantal plaatsen beschikbaar). Ook ontvang je een tegoed van 50 drankjes.


In Bar Buka ga ik een wall of fame creëren waarop mini-foto´s afgebeeld kunnen worden van onze sponsors; welk bedrag je ook doneert. Na je donatie kun je een foto sturen naar barbukaamsterdam@gmail.com en ik zorg dat jouw foto op de mozaïek crowdfunding wall terecht komt.


Mogen hetero’s ook doneren?

Gekke vraag, hè? Of hetero’s ook mogen doneren. Natuurlijk, graag zelfs. Buka betekent ‘open’ in het Indonesisch, ik richt mij vooral op vrouwen, maar mijn bar is open voor iedereen. Singles, stellen, homo, hetero, net uit de kast of al jaren out en proud, iedereen is welkom.


I need you!

Help mij om van Bar Buka een succes te maken! Naast mijn eeuwige dank, kun jij meehelpen een plek te creëren waar Amsterdam al maanden op zit te wachten. Een nieuwe, frisse, te gekke en vooral relaxte plek voor jong en oud. Jouw foto kan deel van het interieur worden. Wil je geen foto vermelding of anoniem sponsoren? Dat kan ook. Na je donatie krijg je een mailtje van mij met verdere instructies. 


Wil je meer informatie? Bezoek de website barbuka.nl of stuur een berichtje naar: connect@barbuka.nl. 

Ook kun je telefonisch (06 10 276 225) contact opnemen en ik vertel je met alle liefde wat er met jouw donatie gaat gebeuren.

€ 9.460 van € 30.000
31.5% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.