Kinderwelzijn   

Created by :

Mike - Ryan - Chester - John

Location:

Den Haag, Nederland

Team OffCourse - On the Road voor Goede Doelen

Wij gaan de Baltic Rally 2019 rijden. Deze rally gaan we rijden voor het goede doel. Sterker nog. 4 goede doelen! 4 Vrienden - 4 Wielen - 4 Goede doelen en 1 missie: Zoveel mogelijk geld op halen voor onze goede doelen.

Wij zijn 4 jeugdvrienden die al jaren het rijden van een Rally op onze Bucketlist hebben staan. Na de gebeurtenissen van de afgelopen tijd waarbij ouders zijn overleden en één van ons zelfs Kanker heeft overwonnen, wilden we niet langer wachten en actie ondernemen. De plannen om een rally te rijden uit de kast, afstoffen en gaan. We beseffen ons dat het leven kort is en je er alles uit moet halen wat erin zit!


In onze vriendengroep gaat het er sportief en avontuurlijk aan toe en gaan we een uitdaging niet snel uit de weg. Of het nu snowboarden, mountainbiken, motorrijden of een Rally naar het Noordelijkste punt van Europa is. Toen één van ons het fantastische idee kreeg om een Rally te gaan rijden en dan ook nog met een nobele gedachte, was de beslissing, het samenstellen van het team en de inschrijving dan ook binnen een paar weken geregeld.


Het doel van de rally is veelzijdig: 'avonturen beleven, gezelligheid meemaken, nieuwe indrukken opdoen en fantastische herinneringen maken.' Ons hoofddoel is echter:

"Zoveel mogelijk geld ophalen voor de goede doelen!"


De goede doelen die wij hebben gekozen zijn bewust gekozen, met een goede reden en een aanrijpend of intrigerend verhaal.


MS Fonds


Mike

In 2009 kreeg mijn vriendin de diagnose MS. Onze wereld stortte in. Hoe nu verder, met ook nog een kind van net een jaar oud? Wat doet deze ziekte met je en hoe ziet onze toekomst eruit en wat is MS eigenlijk? Gelukkig heeft mijn vriendin een milde variant, maar een leven zonder medicijnen is uitgesloten. MS is nog niet te genezen. In Nederland hebben ongeveer 17.000 mensen MS. Hier komen jaarlijks zo’n 800 mensen bij. Het is de meest invaliderende ziekte onder jonge mensen.”


Ryan

“Waarom ik voor het goede doel MS heb gekozen is, omdat de vriendin van mijn broeder van een andere moeder deze enge ziekte heeft. Als je te horen krijgt wat deze ziekte met je kan doen en je er even bij stilstaat wat je in de toekomst wellicht allemaal NIET meer kan, realiseer je je dat gezondheid nooit vanzelfsprekend is. Maar ook dat je nu alles uit het leven moet halen. YOLO.”Het onderzoek om MS te genezen maakt grote stappen, maar richt zich momenteel op het remmen van de ziekte of op vermindering van de schade dat het aan het lichaam aanricht. Dit is niet hetzelfde als genezen. En zolang deze en elke andere ziekte geen geneesmiddel heeft moet ieder onderzoek doorgaan...en daar is geld voor nodig, uw geld!
Sem Foundation 

Chester

"Mijn vader is 8 jaar geleden geëmigreerd naar Sri Lanka. Tijdens mijn bezoek aan het land was ik erg onder de indruk van de erbarmelijke omstandigheden waar de 'locals' in werken, leven en worden geschoold. Een van mijn beste vrienden heeft een familie bedrijf die een grote chocoladefabriek bezitten. Een groot verbruiker van cacao, geïmporteerd uit landen vergelijkbaar als Sri Lanka. Het bedrijf ziet het dan ook als haar verantwoordelijkheid iets terug te geven aan de bevolking van cacao producerende landen als Indonesië, Ivoorkust, Ghana, Brazilië, Colombia, Tanzania, Peru, Kameroen en Maleisië. Middels de SEM Foundation geven zij giften aan diverse instellingen die initiatieven ontwikkelingen op het gebied van kinderen, educatie, openbare voorzieningen, gezondheidszorg, huisvesting en productiviteit.

Met jullie hulp hoop ik flink wat steentjes bij te kunnen dragen aan het steunen van dit mooie doel."
Stichting Jarige Job


Chester

"Toen ik nog geen 4 was gingen mijn ouders uit elkaar. Een leeftijd waar je als kind de negatieve consequenties van een scheiding niet echt in ziet. Sterker nog, het had zelfs voordelen. Een daarvan was dat ik mijn verjaardag nu 2 keer kon vieren, dus 'double the presents'! Een paar jaar later kreeg ik er nog een familie bij (lees nog meer kado's) toen mijn vader een nieuwe vrouw kreeg. 

Om kado's zat ik nooit verlegen. In mijn eerste functie bij de gemeente Den Haag was ik afdelingsmanager bij haar sociale werkplaats. Meerdere van mijn toenmalige medewerkers hadden naast hun lage inkomen ook nog schulden. Zo was er een moeder van 4 kinderen die, door haar (gok)verslaafde man, in de schuldsanering terecht was gekomen en met haar 4 kinderen moest leven van €40 per week. Als de kinderen überhaupt al een kadootje kregen, was het niet meer dan een nieuwe trui of schoenen.

Geen enkel kind mag zijn verjaardag missen, laat staan door de fouten vanzijn of haar ouders. Met iedere €35,- kunnen we een kind weer een leuke verjaardag geven, hoeveel kinderen wil jij helpen?"Mentelity foundation 


Mike

“Snowboarden is één van mijn grote passies en toen ik nog maar net op de plank stond ontmoette ik Bibian Mentel, pro-snowboarder van het eerste uur en inmiddels bekende ambassadeur van sporters met een beperking. Nadat er kanker in haar been werd geconstateerd volgde een amputatie. Vreselijk natuurlijk, maar de vastberadenheid en positieve instelling van Bibian zorgde ervoor dat ze binnen no-time weer op het boards stond én Nederlands kampioen werd, bij de reguliere kampioenschappen notabene! Bieb is mijn grote voorbeeld en met haar de stichting die zij in 2012 oprichtte voor sporters met een beperking.


Bibian heeft de beste persoonlijkheid van iedereen die ik ken. Zij is immer positief, denkt altijd aan anderen en is Ultra sterk. Met recht een supervrouw!"Wij stellen je donatie van harte op prijs. Mocht je aan een specifiek doel willen doneren, geef dat dan aan in de comments, dan zorgen we dat je geld goed terecht komt!  Alvast bedankt voor je donatie!


Had je onze website al gezien? www.teamoffcourse.nl
 


€ 3.585 of € 5.000
71.7% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Stij, Julia en Evie 2 years ago
Wat lief van jullie!!! Bedankt!
€30
John 2 years ago
€50
bram 2 years ago
€50
Anonymous 2 years ago
€20
Stij, Julia en Evie 2 years ago
Wat lief van jullie!!! Bedankt!
€30
John 2 years ago
€50
bram 2 years ago
€50
Anonymous 2 years ago
€20