Award gala

Antwoord op de vraag: wat gebeurd er met de hulpverleners, als er wat met de hulpverlener gebeurt?

Maatschappij

Created by :

Hulp voor Hulpverleners

Location:

Netherlands, Netherlands

€ 0 of € 5.000
0% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Voor de waardering van de inzet en toewijzing die hulpverleners hebben om zich dagelijks en zonder enig voorbehoud in te zetten voor de zorg, vrede en veiligheid van onze maatschappij organiseren wij de jaarlijkse Award Gala 'Hulpverlener van het jaar'.

Hulpverleners staan altijd onvoorwaardelijk en zonder enig voorbehoud klaar voor de vrede en veiligheid van onze maatschappij. Om de maatschappelijke waardering hiervoor uit te spreken, organiseren wij elk jaar de Award Gala 'Hulpverlener van het jaar'. Hulpverleners staan liever zelf niet in de spotlight, maar een keer per jaar zijn wij dan toch op zoek naar die hulpverlener die net even iets meer heeft gedaan dan dat wij eigenlijk zouden mogen verwachten van een hulpverlener. Om de waardering en erkenning voor het vak van hulpverlener te vergroten in onze maatschappij en de hulpverleners het gevoel te geven dat hun inzet en toewijding wel degelijk wordt gewaardeerd door de maatschappij, zijn wij in 2012 gestart met het organiseren van de Award Gala ‘Hulpverlener van het jaar’.

Doelstelling

Ondanks dat onze hulpverleners zonder enig voorbehoud altijd paraat staan voor de vrede en veiligheid van onze maatschappij, krijgen zij niet altijd de waardering ervoor terug die daarbij op zijn plaats zou zijn. Incidenten met agressie en geweld of onbegrip kunnen wel eens tot gevolg hebben dat bij de hulpverlener het gevoel ontstaat dat zijn of haar inspanning of inspanningen voor de maatschappij niet gewaardeerd worden of niet voldoende op waarde worden geschat. Een zorgwekkende ontwikkeling, omdat onze maatschappij niet zonder hulpverleners kan. Wij hebben deze helden niet alleen nodig, wij rekenen ook altijd op hun onvoorwaardelijke steun, hulp en inzet.

Om de waardering en erkenning voor het vak van hulpverlener of het verlenen van (nood)hulp te vergroten in de maatschappij en de hulpverleners het gevoel te geven dat hun inzet en toewijding wel degelijk wordt beloont en gewaardeerd door de maatschappij, zijn wij gestart met het organiseren van de jaarlijkse Award Gala ‘Hulpverlener van het jaar’.

Nominatie

Het gehele jaar door kunnen hulpverleners die een uitzonderlijke daad hebben verricht of zich continue meer inspannen dan dat wij eigenlijk van een hulpverlener zouden mogen verwachten, worden genomineerd voor de titel 'Hulpverlener van het jaar'. Een vakjury zal zich buigen over de nominaties en er eentje per hulpverlenerskolom (brandweer, ambulance en politie) uitkiezen. De minister van Veiligheid en Justitie zal uit deze drie nominaties de uiteindelijke overall winnaar voor het betreffende jaar bekendmaken tijdens de Award Gala ‘Hulpverlener van het jaar’.

De drie genomineerden zullen de Award Gala overigens niet met lege handen gaan verlaten. Aan deze hulpverleners wordt een vakantieverblijf voor het hele gezin aangeboden. Een moment van rust en om de relatie met de gezinsleden te verstevigen. Achter elke hulpverlener staat immers een gezin en zij zullen de hulpverlener altijd moeten steunen, zodat de hulpverlener zich onvoorwaardelijk kan blijven inzetten voor de vrede en veiligheid van onze maatschappij.