Kunst & cultuur   

Created by :

International ceramics center Atelje Janja Gora

Location:

Janja Gora, Croatia

Atalje Janja Gora, gouden eeuw

Financiering van ons internationale keramiekcentrum Atelje Janja Gora-project

Hallo vrienden!

Neem even de tijd om deze tekst te lezen en overweeg ons te steunen bij het bereiken van ons doel.


Dit is wat we willen en moeten doen:


Maak onze werk- en bezoekersruimte en winkel af

Er zijn nog een paar stappen voordat we onszelf volledig 'open' kunnen noemen voor het publiek.

Een daarvan is het afwerken van de werk- en gemeenschappelijke ruimte, inclusief een galerie voor de te exposeren en te verkopen kunstwerken. Dat omvat tegels op de vloer en een raketmassakachel gemaakt van duurzame materialen voor het verwarmen van de plaats in de wintermaanden, evenals een toilet / badkamer voor onze gasten en bezoekers. Ook moeten er nieuwe deuren en ramen worden geplaatst om de isolatie van de ruimte te verbeteren. Ten slotte moet er wat grondwerk worden verricht ten behoeve van ons beeldenpark (parkeerplaats, wandelpaden, banken, enz.).

Enkele elementen van onze beeldentuin zullen een artistieke brug over onze (tijdelijke) rivier zijn, rust- en chill-out plekken, plekken om naar de lucht te kijken (er is geen lichtvervuiling), speeltuinen voor kinderen gemaakt van klei en andere natuurlijke materialen, allemaal. prachtig met elkaar verbonden door unieke kunstwerken die op het terrein worden getoond.

Benodigd bedrag ongeveer € 20.000, -


En daarna…

We willen een paar kleine biologische hutten en hutten bouwen om onze gasten een verblijfplaats te bieden.

De huizen zullen feitelijk deel uitmaken van onze beeldentuin, allemaal volledig opgetrokken uit natuurlijke materialen (hout, klei, steen, hooi, zand) en materialen gemaakt door onszelf en onze vrienden. Elk huis zal een voorbeeld zijn van een andere natuurlijke bouwtechniek, opgezet als een werkplaats, die vanaf het begin de mogelijkheid biedt om te leren bouwen met duurzame materialen. De huizen zullen de traditionele kennis van oude mensen uitstralen die door onze eigen handen zijn samengebracht, en samen zullen ze een soort artistiek dorp vormen.

Geplaatst tussen de bomen, aan de rand van een weiland, zullen ze allemaal een deel van de natuur zelf worden en hun bewoners er een directe verbinding mee bieden, samen met hun unieke vormen en afmetingen die de magie zullen toevoegen waarvan we zo vaak vergeten dat ze bestaat in deze prachtige wereld. De huizen zullen allemaal een kleine zonne-eenheid hebben om telefoons, camera's, laptops en andere kleine apparaten op te laden. Voor sanitair zijn we van plan om een campingbadkamer te bouwen met toiletten en douches, zoals hierboven vermeld. Warm water wordt geleverd door de raketkachel. Het oorspronkelijke plan is om 2 hutten te bouwen voor 4 personen (elk).

Benodigd bedrag ongeveer € 15.000, -.


Kosten van logistiek, technische ondersteuning, gereedschap, transport en organisatie: € 10.000, -


Alles bij elkaar hebben we ongeveer € 45.000, - nodig om de klus te klaren. Dus laten we het doen!


Financiering

In de afgelopen jaren zijn we pioniers geworden van veel dingen in onze regio - het eerste artistieke centrum in een groot gebied zijn, de eerste anagama (houtvuuroven voor keramiek) bouwen in een nog groter gebied, als eerste internationale workshops organiseren en om deel te nemen aan internationale tentoonstellingen. Op dit moment zal de allereerste toeristische kaart van onze regio het daglicht zien, inclusief alle liefdevolle en speciale plekken die we te bieden hebben.

Praktisch voor de deur van de Plitvicemeren, met de natuur zo mooi en toch onaangetast door miljoenen bezoekers, nog steeds zo krachtig als al eeuwenlang.

Onze bedoeling met dit project is om een cultureel centrum op te zetten als een model van niet-invasief toerisme, waar de bezoekers komen genieten van hun verblijf zonder enige negatieve impact op de natuur en de gemeenschap zelf, maar door zich in plaats daarvan onder te dompelen in onze wereld in manier van uitwisseling en respect. We weten zeker dat veel mensen reizen om zich volledig te verdiepen in de plaats en cultuur die ze bezoeken.


Om dit allemaal mogelijk te maken, hebben we, voordat we oud worden, de stukjes verzameld en in elkaar gezet, besloten om deze crowdfundingcampagne te starten en onze vrienden over de hele wereld op te roepen om ons te steunen bij het bereiken van dit doel.

Zoals bij elke crowdfunding, willen we iedereen die aan dit project meedoet een beloning aanbieden en danken we u van harte.

Samenvatting

Om ons werk te kunnen voortzetten hebben we wat extra investeringen nodig. We bouwen 2 kleine, natuurlijke accommodatiehutten (chalets), een sanitaire infrastructuur, bezoekersruimte, een galerie + winkel en een educatieve beeldentuin / park gewijd aan water. Voor dat alles hebben we een bedrag van ca. € 45.000, -. Maar zelfs als we dat doel niet bereiken, zullen we er nog steeds een deel van kunnen bouwen, aangezien het veel kleine eenheden betreft die geleidelijk, een voor een, kunnen worden gebouwd. Terwijl ze worden gebouwd, zullen ze onmiddellijk in gebruik worden genomen en op die manier helpen bij het genereren van geld voor de volgende stap.


€ 0 of € 45.000
0% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.