Ark van Pollare vzw

Opvang weidedieren, zorgboerderij, red een legkip

Dieren

Created by :

Ark van Pollare vzw

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Enerzijds zijn we een asiel voor weide- en neerhofdieren. We vangen dieren op en indien mogelijk herplaatsen we ze ook terug.
Oude, zieke, angstige, gehandicapte, getraumatiseerde,... dieren blijven bij ons en slijten hier hun oude dag. Ons euthanasiebeleid is zo goed als nul.
Pas als een dier verschrikkelijke pijnen lijdt en er totaal geen uitzicht is op beterschap, overwegen we om het leven van het dier te beëindigen.
Voorbeeld? Een gans met een tumor in de vleugel, daarvan werd de vleugel geamputeerd. Een schaap met kanker leefde nog anderhalf jaar een waardig leven bij ons. Uiteraard resulteert dit in het feit dat onze grootste kost, na dierenvoeder, de dierenarts en medicatie is. Wij ontvangen geen overheidssubsidies. Niemand krijgt een loon, iedereen werkt hier vrijwillig zonder enige vorm van vergoeding.

Anderzijds zijn we een zorgboerderij waar mensen terecht kunnen voor arbeidsuren, wanneer ze (nog) niet klaar zijn voor de reguliere arbeidsmarkt. Jongeren die een time-out kregen op school, vervangende werkstraffen (justitie), mensen met een burnout/depressie, mensen met autisme,... Iedereen is welkom ongeacht afkomst of seksuele voorkeur.
We werken constant met 30-40 vrijwilligers per week.

Meer over onze werking kan je vinden op www.arkvanpollare.be en www.redeenlegkip.be