Anne en Anna naar de Papaya school

Anne en Anna naar de Papaya school

Maatschappij

Created by :

Anne en Anna naar de Papaya school

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

WAT IS DE PAPAYASCHOOL?

Wij (Anna Kevenaar en Anne Schmieman) gaan in juni naar de Filipijnen om hier als vrijwilliger op de Papayaschool in Manila te helpen. Deze school is opgericht voor arme, maar zeer getalenteerde kinderen die op of rondom de vuilnisbelt de 'Payatas' leven. Met deze school wil de organisatie Kalinga de kinderen een succesvolle toekomst geven.De school is opgericht, omdat andere scholen rondom de Payatas kampen met een enorm tekort aan docenten en schoolartikelen. Er zitten tot wel 120 leerlingen in een klas en delen één boek met meerdere kinderen, waarbij de docenten in erg slechte werkomstandigheden moeten werken.Kalinga heeft in 2003 de Papayaschool opgericht, met een maximum van 30 kinderen in een klas met goede werkomstandigheden. Op de school wordt zowel in het Engels als in het Filipijns les gegeven.


WAT WIJ GAAN DOEN...

Wij als vrijwilligers zullen les gaan geven in de volgende vakken: Engels, gym, beeldende vorming, koken en aardrijkskunde. Anne en haar familie zijn in juli 2014 al naar de school geweest om hier voor een tijdje als vrijwilligers te helpen. Zij hebben in Nederland verschillende dingen georganiseerd om geld bij elkaar te verzamelen en dit te kunnen besteden aan de school in de Filipijnen. De dingen die zij van dit geld hebben kunnen doen zijn onder andere:- sportspullen gekocht (denk aan allerlei soorten ballen, badminton sets, voetbalgoals etc.)- ventilatoren voor in de klaslokalen om de kapotte te vervangen- een grote koelkast/vriezer zodat het eten voor de kinderen langere tijd bewaard kan worden en niet hoeft worden weggegooid- verf om o.a. het sportveld op te knappen- schoolartikel: genoeg schriften/pennen/potloden etc. om het jaar door te kunnen komen


HOE JULLIE KUNNEN HELPEN!

Nu zijn wij beide in het buitenland (Australië/Azië) wat het erg moeilijk maakt om op dezelfde manier, in Nederland geld op te halen. Omdat wij wel heel graag dezelfde dingen, of nog liever meer dan dit willen doen, vragen wij online jullie hulp!Met het geld dat wij van jullie hopen te krijgen, proberen wij dus de school te helpen met het bieden van een toekomst buiten de vuilnisbelt aan de kinderen.In ruil voor jullie hulp zullen wij een blog bijhouden met wat wij daar allemaal doen, zodat jullie weten waar het geld terecht komt!


DUS DOE MEE. En steun ons, zodat wij op de Papayaschool zo veel mogelijk kunnen betekenen!Elk klein beetje helpt!


Nog wat extra links die goed weergeven wat wij gaan doen en waarom ze onze hulp echt nodig hebben:

- Kiran Kreer (fotograaf die de omstandigheden op de Papayaschool en de Payatas vastgelegd heeft): 

http://www.imkiran.com/schmieman-family-volunteers-in-papaya-academy/

https://www.instagram.com/kirankreer.photographer/

- Kalinga website (de website van de stichting die de school opgericht heeft) http://kalinga.nl

- Janneke, voorzitter van Stichting Kalinga, wordt geïnterviewd voor een uitzending van 'Bouwen aan de Wereld', aflevering 2, 2007, lokaalmondiaal en spreekt over de Papaya school in relatie tot Millennium Doel 2. https://www.youtube.com/watch?v=Hy-IuDTzYZE: