Albino Care SINASRA

Voorlichting over Albinisme op scholen

Educatie

Created by :

Albino Care SINASRA

Location:

Netherlands, Netherlands

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Het doel is om een boek te laten drukken. 

"Moon shining bright" is een Engelstalig boek dat in verschillende Afrikaanse landen reeds wordt gebruikt om voorlichting op scholen te geven over albinisme, om vooroordelen en bijgeloof weg te nemen.

Het Ministerie van Onderwijs in Namibië heeft hiervoor de financiële middelen niet om dit te bekostigen.

Het is specifiek geschreven met illustraties voor Primary en Secondary scholen.

Het zal lokaal worden gedrukt zodat er geen kosten voor verscheping en invoer nodig zijn en het goed is voor de werkgelegenheid in Namibië. 

Om de 2000 scholen, bibliotheken en ouders van kinderen met albinisme van boeken te voorzien zal er een luxe versie worden gedrukt en een simpele versie. In totaal tussen de 10.000 en 12.500 stuks.

Een bedrag van € 15000,-  zou nodig zijn om dit allemaal te financieren.

Albino Care SINASRA is een organisatie die sinds 2003 bestaat en volledig draait op de inzet van onbetaalde vrijwilligers en donaties van particulieren en bedrijven. 

Zelf ben ik als Nederlander "Outreach Volunteer" wat inhoud dat we bedrijven benaderen in Nederland en in Namibië voor ondersteuning in de vorm van zonnebrandcrème, zonnebrillen, UV werende kleding etc. En awareness programma's opzetten om vooroordelen weg te nemen en het leven van personen met albinisme draaglijker te maken.