Opkomen voor mensen met albinisme

Wij, Sophie, Yentl en Leah zijn enthousiaste fotografie studenten die onze skills willen inzetten voor een mooiere wereld. Voor een schoolopdracht willen wij afreizen naar Tanzania om daar op te komen voor mensen met albinisme.

Noodhulp

Created by :

Sophie P., Yentl S., Leah W.

Location:

, Tanzania

€ 1.660 of € 4.500
36.9% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser to it. All donations will be assigned to the top level fundraiser.

Wij, Sophie Padt, Yentl Slik en Leah Warners zijn enthousiaste fotografie studenten die onze skills willen inzetten voor een mooiere wereld. Voor een schoolopdracht willen wij afreizen naar Tanzania. Willen jullie ons helpen om het benodigde geld bij elkaar te krijgen? Het zal voor ons een geweldige ervaring zijn en met onze eigen inzet steunen we ook nog een geweldig doel zoals hier onder omschreven. 


In Afrika, met name in Tanzania, wonen relatief veel mensen met albinisme. Dit komt omdat het percentage Afrikanen dat drager is van albinisme groot is, namelijk 1 op 22, terwijl er in Nederland maar 1 op de 17.000 mensen albinisme heeft. In Tanzania gelooft men dat de ledematen van mensen met albinisme magische krachten bezitten. Dit bijgeloof wordt voornamelijk verspreid door zogenaamde ‘Witchdoctors’. Hierdoor worden kinderen achterna gezeten, ledematen worden afgehakt of ze worden zelfs vermoord. Kinderen worden daarom al op jonge leeftijd in afgesloten kampen achter gelaten door hun ouders omdat zij ze niet meer kunnen beschermen.


Door gebrek aan informatie begrijpt men onvoldoende wat albinisme is en wat de bijkomende beperkingen zijn. Kinderen worden blootgesteld aan zonlicht en krijgen daarom op zeer jonge leeftijd brandwonden en huidkanker. Daarnaast hebben ze door hun albinisme altijd last van (zon)licht (lichtschuwheid). Op veel plekken in Afrika is er onvoldoende beschermende kleding, spullen, speelgoed, scholing of bijvoorbeeld goede documentatie over albinisme.


Wij geloven dat ieder mens een gezond en gelukkig leven verdiend, zo ook de mensen met Albinisme. Een leven waar ze zich niet iedere dag zorgen hoeven te maken over hun veiligheid en bescherming. 


Wat wij gaan doen is een fotoreportage maken die wordt uitgegeven in een eigen blad. Zo hopen wij de bewustwording van dit probleem te bevorderen. Daarnaast zullen wij zonnebrand, brillen en hoedjes uit gaan delen. Dit doen we in het noorden van Tanzania onder begeleiding van Dora en Helena (locals die opkomen voor albino’s). Wij gaan langs tehuizen, maar ook bezoeken wij afgelegen stammen waar mensen met albinisme leven.


Hoe tof zou het zijn als jij een steentje bij kan dragen, want met jouw hulp kunnen wij op avontuur om de levensomstandigheden voor de mensen met Albinisme te verbeteren! 1 fles zonnebrand maakt voor iemand met albinisme een wereld van verschil. 
Wij zijn met alle beetjes blij, maar om het voor u zelf nog net even wat leuker te maken krijg je bij een donatie van 10 euro of meer een mooie foto professioneel uitgeprint op A4 thuis gestuurd. Doneer je boven de 30 euro, dan krijg je het eigen ontworpen tijdschrift aan het einde van onze reis toegestuurd.