Created by :

IZB

Location:

Aalst, Nederland

Connected to:

Dabar-werk 2019

Aalst – De Rietschoof Team 1

Motivation

Sinds 1989 organiseert de plaatselijke Dabarcommissie op ‘De Rietschoof’ evangelisatie- en recreatie-activiteiten. Op deze camping is in het hoogseizoen gedurende drie weken teams van zes personen actief om daar – naast het organiseren van recreatieve activiteiten – het Evangelie van Jezus Christus uit te dragen.

“De Rietschoof’ ligt in de Bommelerwaard aan de rivier de Maas. De camping heeft een eigen zandstrand, een jachthaven en een zwembad. Behalve een groot trekkersveld zijn er nog ongeveer 400 vaste staanplaatsen. In het hoogseizoen zijn zo’n 1000 campinggasten geen uitzondering.


Sinds 1989 organiseert de plaatselijke Dabarcommissie op ‘De Rietschoof’ evangelisatie- en recreatie-activiteiten. Op deze camping is in het hoogseizoen gedurende drie weken teams van zes personen actief om daar – naast het organiseren van recreatieve activiteiten – het Evangelie van Jezus Christus uit te dragen. Op zondagmorgen wordt een campingdienst georganiseerd. Ook wordt er veel aandacht besteed aan het kinder-, tiener- en jongerenwerk. Daarnaast zijn er allerlei sportieve en recreatieve activiteiten voor alle leeftijden. Op camping ‘De Rietschoof’ is het spuitvoetbal elke jaar weer een hoogtepunt!


Zowel bij de campinggasten als de campingeigenaar is het Dabarwerk op de camping in de loop van de jaren een begrip geworden.

De plaatselijke Dabarcommissie bestaat uit zes personen. Er zijn goede contacten met diverse kerken in de regio die het Dabarwerk van harte ondersteunen; financieel en door gebed.

Dabar zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl.

Stel je even voor: een vlog over hoogtepunten van jouw zomervakantie in 2019. Beelden van een volleybaltoernooi, een te gekke kinderclub, een zonnige vossenjacht; flarden van een gezellige bingo-avond, een gesprek op de late avond bij het kampvuur en een ontmoeting met een jongen die je heeft gevraagd met hem uit de Bijbel te lezen. Het filmpje sluit af met een serie shots van je teamleden, de jongeren met wie je twee weken twenty-four seven hebt opgetrokken.


Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger van Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kids, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen.


Ieder jaar zendt Dabar meer dan 400 jongeren uit naar meer dan 20 campings in Nederland. Uit de verhalen waar ze mee thuiskomen, hoor je vaak deze zinnen: ‘Het zijn intensieve weken, je gééft veel, maar je krijgt er minstens zo veel voor terug. Om twee weken op zo’n speciale manier ingeschakeld te zijn in dienst van het evangelie, geeft een boost aan je geloof.’


Dat klinkt je misschien gek in de oren. Maar het is precies zoals één van de vrijwilligers zei: ‘Je moet het doen, om het te ervaren!’€ 266 of € 1.000
26.6% funded
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

G 2 years ago
€15
Pieter en Corien 2 years ago
€15
Henny 2 years ago
€25
Evelien 2 years ago
€15
G 2 years ago
€15
Pieter en Corien 2 years ago
€15
Henny 2 years ago
€25
Evelien 2 years ago
€15