Sport   

Aangemaakt door :

Remyo Tielsema

Locatie:

Amsterdam, Nederland

Drie jaar na mijn hersenbloeding wil ik op 20 oktober 2019 bij de Marathon van Amsterdam de magische grens van 2.30:00 bereiken. Steun mij en de Edwin van der Sar Foundation hierbij!

Steun de Edwin van der Sar Foundation en mij tijdens "the Road to Amsterdam"


In juli 2016 werd ik plotseling getroffen door een hersenbloeding. Twee weken heb ik in coma gelegen, waarin de artsen niet wisten hoe ik ooit weer bij zou komen. Uiteindelijk bleek dat mijn taalcentrum fors was aangedaan, ik mijn rechter gezichtsveld niet meer zag en ook wat uitval had van mijn rechter arm en been. Ik ben uiteindelijk drie keer geopereerd aan mijn hersenen en heb maandenlang gerevalideerd in Reade, Amsterdam.


Hardlopen is in al die maanden mijn grootste houvast geweest. Dat bleek uit alles. Op het begin wist ik mijn naam niet eens te benoemen, maar dreunde ik wel mijn halve marathon PR tot de seconde op. Na weken sondevoeding was ik zoveel afgevallen en verzwakt, maar stiekem vond het ik alleen maar positief voor mijn hardloop shape. En terwijl ik een deel van mijn schedel miste, rende ik toch, met een gipsen helmpje op mijn hoofd rondjes door het Vondelpark, behoorlijk onverantwoord, maar ik was niet tegen te houden.


Bijna drie jaar verder heb ik laten zien dat alles te overwinnen is. Met hardlooptijden zelfs sneller dan voor mijn hersenbloeding en met 32 uur per week weer aan het werk, leef ik gelukkiger en bewuster dan ooit. Ook al word ik elke dag nog geconfronteerd met de gevolgen van mijn hersenbloeding (ik ben sneller overprikkeld, moet constant zoeken naar de juiste woorden die ik wil zeggen), ik waardeer het leven en wat mij overkomen is, heeft me doen realiseren wat de belangrijke dingen in het leven zijn. En ben vooral blij met hetgeen wat ik het allerliefste doe, hardlopen!


Op 20 oktober 2019 doe ik mee met de Marathon van Amsterdam en wil ik een tijd lopen onder de 2.30;00, een magische grens en een tijd waar ik altijd over heb gedroomd. 

Met dit doel wil ik geld inzamelen voor de Edwin van der Sar Foundation. Zij zetten zich in voor mensen met niet aangeboren hersenletsel en geven hen concrete handvatten om verder te werken aan herstel . De Foundation stimuleert sport en beweging en zet dit o.a. in als middel voor verbetering van hersenfuncties. Ik heb tijdens mijn revalidatie ervaren hoe belangrijk sport geweest is en wil dat hier meer aandacht voor komt. Ook hoop ik met mijn verhaal een inspiratie te zijn voor anderen. Never give up!


Voor meer informatie: www.edwinvandersarfoundation.nl 
€ 0 van € 5.000
0% gefinancierd
Afgelopen

Ondersteun deze inzamelingsactie door er een nieuwe inzamelingsactie aan te koppelen. Alle donaties worden toegekend aan de bovenliggende inzamelingsactie.