Natuur & milieu   

Created by :

Association Soa Zara

Location:

Ranohira, Madagaskar

Association Soa Zara, Lemur Rescue Center

Association Soa Zara is een vereniging die zich inzet voor natuurbehoud in het mid-zuiden van Madagaskar en plant natuurbossen aan in de Ihorombe-Isalo regio om nieuwe leefgebieden voor o.a. lemuren te creeren. Door grootschalige boomkap in de vorige eeuw zijn veel leefgebieden, van de met uitsterven bedreigde lemuren, verdwenen. Door het verdwijnen van hun leefgebieden kunnen de lemuren niet voldoende voedsel vinden en trekken ze naar de dorpen om daar voedsel te zoeken. Vaak worden ze, met name de jongen, gevangen en verkocht als huisdier.

Het houden van de beschermde lemuren is verboden en er vinden regelmatig in beslag names plaats door de overheid. De dieren die vaak al jaren als huisdier gehouden worden, kunnen niet zomaar terug gezet worden in de natuur omdat ze tijdens hun leven als huisdier verkeerd voedsel, zoals gekookte rijst, hebben gekregen en ze hun natuurlijke voedsel niet meer (her)kennen. Ook leefden ze als huisdier meestal zonder soortgenoten en zijn daardoor sociale vaardigheden en overlevingstechnieken kwijtgeraakt. Terugplaatsing in de natuur overleven ze daarom meestal niet. Association Soa Zara vangt deze in beslag genomen en vaak gewonde en ondervoede lemuren op en geeft hen de mogelijkheid om zich weer aan te passen aan zowel, het leven in groepsverband met andere lemuren als aan hun natuurlijke voedsel met als doel de dieren weer uit te kunnen zetten in nieuw aangeplante leefgebieden.

Association Soa Zara is op dit moment op zoek naar donateurs om een nieuw verblijf te kunnen bouwen voor de tijdeliijke opvang van lemuren. De plannen zijn voor een nieuw verblijf van minimaal 25x 12,5 x 7 meter met daarin levende bomen, planten, struiken en stromend water, waarin de lemuren weer ervaring met het zelf zoeken naar voedsel op kunnen doen. Elk verblijf biedt plaats voor een kleine groep van 6 tot 8 lemuren, zowel mannetjes als vrouwtjes, die na volledig hersteld te zijn, samen als groep vrijgelaten worden in de natuur.

Association Soa Zara werkt samen met diverse eco vriendelijke reisorganisaties en het Ministerie van Ecologie en Duurzame Ontwikkeling in Madagaskar.

€ 0 of € 15.000
0% funded
159 day(s) left

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.