Educatie   

Created by :

Miriam Teeuwisse

Location:

Eindhoven, Nederland

Speciale opleiding voor ICT-talent Sam

Mijn zoon Sam (net 18 jaar) is een heel slimme jongen met een uitgesproken talent voor ICT. Door zijn andere manier van denken en ervaren paste hij niet in het regulier en niet in het speciaal onderwijs. Nu zit hij al twee jaar thuis.

Thuis is hij zich op eigen houtje gaan ontwikkelen in het programmeren. Dat doet hij gedreven en goed. Alleen is de brug naar werk zo nauwelijks te maken. Zonder ‘papiertje’ weinig kans.


Nu bestaat er een fantastisch ICT-opleidingsinstituut, ItVitae in Amersfoort, waar hij de kansen kan krijgen die hij nodig heeft. Zij begeleiden jongeren met autisme en/of hoogbegaafdheid via opleiding en coaching naar werk.

Inmiddels is hij door de voorselectie heen en weten we dat hij hier aan de eerste fase van een opleidingstraject mag beginnen: de opleiding tot C#-programmeur.

Sam is heel enthousiast en gemotiveerd, en ItVitae wil hem graag ‘aan boord’ hebben!


Hier ligt een obstakel: het benodigde geld. ItVitae is namelijk een particulier opleidingsinstituut, waardoor er geen reguliere studiefinanciering aangevraagd kan worden. Dat kan alleen voor door de overheid erkende opleidingen. Voor erkenning moet aan gestandaardiseerde eisen voldaan worden. Maar ‘standaard’ past niet bij de doelgroep waar ItVitae zich hard voor maakt. Als particulier instituut heeft ItVitae meer ruimte om precies dàt maatwerk te leveren waar hun studenten het meest mee geholpen worden. Dat deze aanpak werkt heeft zich al ruimschoots bewezen in het aantal inmiddels naar een baan bemiddelde afgestudeerden.


De totale kosten van de opleiding zijn € 10.740,-. En daar komen de hoge reiskosten nog bij (want voor een studenten OV-kaart komt hij ook niet in aanmerking).


Kortom: in totaal hebben we ongeveer € 15.000 nodig. Hiervan heeft Sam zelf al een deel met spaargeld klaar staan en we sparen dóór. Maar er blijft nog een flink begrotingstekort over...

We gaan hoe dan ook zorgen dat Sam deze opleiding kan gaan volgen. Dit is het perspectief dat er alsmaar niet was. Een gouden kans dus!

Vandaar dat ik, Sam’s moeder, de stoute schoenen heb aangetrokken en deze fundraiser start.


Wie draagt dit een warm hart toe èn heeft wat te missen? Ieder klein beetje helpt en wordt bijzonder gewaardeerd!


PS Ik heb er naar gestreefd om alles zo goed mogelijk toe te lichten, zonder een nog langere tekst te schrijven. Als er vragen overblijven, voel je dan vrij die stellen via samitvitae@icloud.com.


Miriam Teeuwisse

€ 4.100 of € 4.500
91.1% funded

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.

Driessen 17 days ago Heel veel succes met je opleiding!
€500
Anonymous a month ago
€100
Stefan a month ago Succes ermee
€1,460
Chantal a month ago Succes!!!
€10
Driessen 17 days ago Heel veel succes met je opleiding!
€500
Anonymous a month ago
€100
Stefan a month ago Succes ermee
€1,460
Chantal a month ago Succes!!!
€10