Kinderwelzijn   

Created by :

Lions NOF

Location:

Dokkum, Nederland

Lions zamelen cadeautjes in voor Voedselbank

Van zaterdag 14 t/m 21 november worden onderaan de Hoogstraat in Dokkum in een container nieuwe cadeautjes ingezameld voor kinderen van ouders die zijn aangewezen op de voedselbank. Dit initiatief is afkomstig van de Lions Noordoost Friesland als alternatief voor het jaarlijks terugkerende Glazenhuis van Sinterklaas.


Container

Vanaf zaterdag 14 november staat er een container op het terras van ArtiSante waar -gedurende de openingstijden van de winkels – cadeautjes gebracht kunnen worden. Tevens is er aan de voorkant van de container ook een mogelijkheid om geld te doneren, waarvan nieuwe cadeautjes gekocht worden door de Lions. Doneren gaat via het scannen van een QR-code die ook op verschillende posters in de stad te vinden is.


Glazenhuis

De afgelopen jaren was het een begrip in de Sinterklaastijd: het Glazenhuis van Sinterklaas midden op de Zijl. Via verschillende vertrouwde onderdelen als het Pietenparcours, het Hulppiet-diploma, een draaiend rad, ponyrijden en een bezoek van Sinterklaas en zijn pieten, werden veel nieuwe cadeaus ingezameld voor het goede doel. De Lions deelden de ingezamelde cadeaus in op leeftijdscategorie, dat wordt nu van de mensen zelf gevraagd: voorzie de ingeleverde cadeaus graag van ‘jongen/meisje’ en voor welke leeftijd het geschikt is.


Lionsclub Noordoost Friesland

Lions zijn mensen die zich belangeloos inzetten om lokaal en wereldwijd anderen te helpen die hulp nodig hebben. Interesse in de samenleving, de wil om de handen uit de mouwen te steken en de mogelijkheid om belangeloos tijd te geven aan de inzet voor anderen, dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een Lion. De Lionsclub Noordoost Friesland is een jonge en actieve club van rond de 35 leden.

€ 0
Closed

Support this fundraiser by connecting a new fundraiser. All donations are awarded to the parent fundraiser.